Támadnak az óriás baktériumok: vajon a te gyereked örülne ennek a társasjátéknak?

HelloVidék   
  Megosztom
Támadnak az óriás baktériumok: vajon a te gyereked örülne ennek a társasjátéknak?

A modern kor igényeinek megfelelő, új játékkal tanít a a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal: a virtuális valóság világában óriás baktériumokkal megküzdve ismerkedhetnek meg a fiatalok az élelmiszerbiztonság alapjaival.

A korszerű, innovatív eszköz segítségével az eddiginél hatékonyabban tudja kommunikálni a Nébih az élelmiszer-biztonság jelentőségét. A Tisztogató névre keresztelt VR (virtuális valóság) játékban a résztvevőknek egy konyhai környezetben kell megoldaniuk hét élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos hibát, majd minden sikeresen elvégzett feladatért munícióhoz jutnak, amivel elháríthatóak a támadó óriás szalmonella baktériumok.

A Nébih elsődleges célja, egy változatos eszköztárral rendelkező tudástár létrehozása, ahol a fiatalok sokszínű, informatív módon ismerkedhetnek meg az élelmiszer-biztonsággal. Az eddigi megszokott szórólapok, kiadványok mellett, egyedülálló módon, a fiatalok igényeihez illeszkedve egy virtuális valóság játékba csempészték bele a hasznos tudnivalókat.

A 3 perces játék Oculus Rift szemüveg használatával kábelek nélkül, szabadon zajlik a VR technológia valósághű rendszerével. A Nébih „TISZTOGATÓ” kipróbálható a VR-Parkban: Budapest, 1066 Budapest, Teréz krt. 62.

A Nébih közleményében azt ígéri, hogy a mielőbbi bejutásban igyekeznek segíteni például a kampány részeként, egy két napos játék indításával is. Az „Ételt csak okosan” oldalán található feladványok helyes megfejtői között 15 db belépőt sorsolunk ki a VR-Parkba, ahol a „TISZTOGATÓ” mellett számos más virtuális valóság-szimulátor is várja az érdeklődőket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

nébih

oktatás

játék

élelmiszer

élelmiszerbiztonság

vr