Erre a helyre látogatott a legtöbb magyar turista: te jártál már itt?

MTI   
  Megosztom
Erre a helyre látogatott a legtöbb magyar turista: te jártál már itt?

Rengeteg látogatóval, új állatokkal, látogatóbarát fejlesztésekkel, karitatív akciókkal és nemzetközi programokkal 23 éves fennállásának legsikeresebb szezonját zárta az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója, a Nyíregyházi Állatpark.

Az idén csaknem 600 ezer látogatót fogadó Nyíregyházi Állatpark az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója, amelyre a belföldi vendégek mellett egyre több külföldi turista is kíváncsi

- mondta Gajdos László az állatpark igazgatója az elmúlt évről.

Az igazgató szerint a park legnagyobb vonzerejének természetesen továbbra is az állatok számítanak, de az eredményhez hozzájárult, hogy látogatóbarátabb rendszert alakítottak ki. Bevezették az online jegyvásárlást, a digitális állatparki térképet, amivel még érkezés előtt könnyedén megtervezhető a harmincöt hektáros erdő bejárása.

Az ötezer állatot bemutató állatparkban, idén közel 200 állatkölyök született: a nagy bébibumm a Grevy-zebra születésével indult év elején, amelyet még számos különleges állat például a kispanda ikerpár, a Rotchild-zsiráf, a mandzsu daru fióka, a vörös varik, a zászlósfarkú gereza, a vörös óriáskenguru, az amerikai és európai bölények, a Mishmi-takinok és a természetben már kipusztult vietnami szikaszarvasok érkezése követett.

Az állatkertben születő jövevényeken kívül állatcserék is színesítették a 2019-es év eseményeit: az igazgató szerint ezek közül a legkiemelkedőbb a szumátrai tigrisek érkezése.

Ebből a fajból a szabad természetben alig pár száz állat él csupán, így nagyon fontos az állatkertben élő kisszámú egyed szaporítása. Egy hármas állatcserével sikerült elérni, hogy most Nyíregyházán él egy genetikailag értékes szumátrai tigrispár, amelytől a remények szerint a közeljövőben utódok születhetnek

- fogalmazott.

A park a nemzetközi tudományos életben is aktívnak bizonyult idén, hiszen ebben az évben Nyíregyházán rendezték meg a nemzetközi cápakonferenciát, melyen tizenhét ország ötvenhat tengerbiológusa és akvarista szakembere vett részt.

A Nyíregyházi Állatpark az élőhelyi és vadvédelmi programok támogatásán kívül karitatív kezdeményezésekben is részt vett. Többek között szeptemberben ingyenes napot szervezett a fogyatékkal élőknek és a karácsony előtti hagyományosan megrendezett 100 forintos napon pedig bárki bemehetett a parkba, aki valamilyen más számára hasznos ajándékkal érkezett.

Az akcióban idén 16 ezren vettek részt, így csaknem harminc karitatív szervezetnek sikerült több mázsa hasznos dolgot összegyűjteni

- mondta Gajdos László.

A jövőre tekintve elmondta, hogy 2020 mozgalmasnak ígérkezik, mivel két nagy projekt kivitelezése is elkezdődik. Az új India-házban India jellegzetes növény- és állatvilágával lehet majd megismerkedni, a készülő Jégkorszak interaktív állatbemutatóban pedig élethű nagyságú modelleket láthatnak a látogatók húszezer évet átugorva. A különleges bemutatótérben a két sarki pólus jellegzetes, ma élő állatait is meg lehet tekinteni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

állatkert

állatpark

nyíregyházi állatpark

nyíregyháza

szezon

siker