Tragédia: kíméletlen ragadozó ölte meg a vizslát

HelloVidék   
  Megosztom
Tragédia: kíméletlen ragadozó ölte meg a vizslát

Váratlan tragédia történt a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán, ahol a család kedvenc kutyáját egy sakál ragadta el. Az eset jól példázza, hogy mennyire kíméletlen ragadozó a sakál - írja a Nimród Vadászújság.

December 28-án tartotta hagyományos vadászatát a Dorozsmai Vadásztársaság a nádasokkal, cserjéssel, bozótossal tarkított Hosszúháti területrészen. A harmadik hajtásban, alig 150 méterre az előzőektől azonban szörnyű tragédia történt: a fél méteres fűben egy sakál lapult, aki ugrás közben torkon ragadta ifjabb Petrov András Szikra névre hallgató kiváló képességű, szeretett rövidszőrű magyar vizsla kutyáját.

Lövésre egyszerűen nem volt lehetőség. A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak, ám a sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott. A sakál, mint a villanás tűnt el a bozótosban

- mondta ifj. Petrov András.

Hatalmas veszteség érte a családot, hiszen Szikra a gyerekekkel, családtagként nőtt fel, kiváló kutya, barátságos vadásztárs volt. Az újság szerint az eset jól példázza mennyire kíméletlen ragadozó a sakál, hiszen az ember közelsége sem riasztotta el.

Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint eddig hittünk, hiszen a menekülés lehetősége mellett is az ölést választotta. A szelíd, barátságos kutya nem volt számára ellenfél

-írják.

Szikra, a család kedvenc kutyája a vadászház mögötti erdőben nyugszik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vizsla

vadász

vadászat

sakál

tragédia