Tragédia: kíméletlen ragadozó ölte meg a vizslát

HelloVidék   
  Megosztom
Tragédia: kíméletlen ragadozó ölte meg a vizslát

Váratlan tragédia történt a Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán, ahol a család kedvenc kutyáját egy sakál ragadta el. Az eset jól példázza, hogy mennyire kíméletlen ragadozó a sakál - írja a Nimród Vadászújság.

December 28-án tartotta hagyományos vadászatát a Dorozsmai Vadásztársaság a nádasokkal, cserjéssel, bozótossal tarkított Hosszúháti területrészen. A harmadik hajtásban, alig 150 méterre az előzőektől azonban szörnyű tragédia történt: a fél méteres fűben egy sakál lapult, aki ugrás közben torkon ragadta ifjabb Petrov András Szikra névre hallgató kiváló képességű, szeretett rövidszőrű magyar vizsla kutyáját.

Lövésre egyszerűen nem volt lehetőség. A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak, ám a sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott. A sakál, mint a villanás tűnt el a bozótosban

- mondta ifj. Petrov András.

Hatalmas veszteség érte a családot, hiszen Szikra a gyerekekkel, családtagként nőtt fel, kiváló kutya, barátságos vadásztárs volt. Az újság szerint az eset jól példázza mennyire kíméletlen ragadozó a sakál, hiszen az ember közelsége sem riasztotta el.

Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint eddig hittünk, hiszen a menekülés lehetősége mellett is az ölést választotta. A szelíd, barátságos kutya nem volt számára ellenfél

-írják.

Szikra, a család kedvenc kutyája a vadászház mögötti erdőben nyugszik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vizsla

vadász

vadászat

sakál

tragédia