Ez hihetetlen: még Ausztráliából is érkeztek csobanni a fagyos Balatonba

HelloVidék   
  Megosztom
Ez hihetetlen: még Ausztráliából is érkeztek csobanni a fagyos Balatonba

Közel 700-an mártóztak meg az alig néhány fokos Balatonban, az immár hagyománynak mondható 10. Újévi csobbanáson. A parton többezren szurkoltak a vakmerő fürdőzőknek - írja a veol.hu.

A lap szerint 678 nevező érkezett a strandra, akik közül néhányan tréfás jelmezt öltve, mikulás sapkát húzva tették még hangulatosabbá a mostanra hagyományos újévi bulinak számító eseményt.

Tizenegy évvel ezelőtt két helyi vállalkozó vetette fel az ötletet, hogy milyen jó lenne január elsején újévi csobbanást szervezni. Akkor még kicsit idegenkedtem a kihívástól és csupán 35-en mentünk be a vízbe, most viszont közel hétszázan vagyunk

- mondta Balassa Balázs, Szigliget polgármestere.

Évről évre egyre többen térnek vissza a Balatonra, de 2020 január 1. rekordnak számított, hiszen újévkor még soha nem voltak ennyien a vízben. A víz 2,6 fokos volt, amely ugyan hidegnek számít, de a téli csobbanáshoz szokott fürdőzőknek alkalmas hőmérséklet.

Az indulást jelző ágyút idén Papp Gergő Pimasz Úr, a televíziós riporter sütötte el a várban, amelynek hangjára 678-an indultak el a víz felé. Volt ugyan, aki már a fél méteres magasság után visszafordult, de olyanok is akadtak, akik vidáman úsztak a hideg vízben.

A legfiatalabb versenyző a hét éves Zakács Álmos Csanád volt a legidősebb pedig az 1942-ben született Nagy Tamásné és az örökös csobbanó az 1943-ban született tapolcai Szebegyinszki Istvánné volt. A versenyre legtávolabbról érkezett a mátészalkai Fazekas Gyula, akit csak a világ legtávolabbi pontjáról érkezett fürdőző Owen Lacey Ausztráliából múlt felül.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

újév

úszás

hagyomány