Ez hihetetlen: még Ausztráliából is érkeztek csobanni a fagyos Balatonba

HelloVidék   
  Megosztom
Ez hihetetlen: még Ausztráliából is érkeztek csobanni a fagyos Balatonba

Közel 700-an mártóztak meg az alig néhány fokos Balatonban, az immár hagyománynak mondható 10. Újévi csobbanáson. A parton többezren szurkoltak a vakmerő fürdőzőknek - írja a veol.hu.

A lap szerint 678 nevező érkezett a strandra, akik közül néhányan tréfás jelmezt öltve, mikulás sapkát húzva tették még hangulatosabbá a mostanra hagyományos újévi bulinak számító eseményt.

Tizenegy évvel ezelőtt két helyi vállalkozó vetette fel az ötletet, hogy milyen jó lenne január elsején újévi csobbanást szervezni. Akkor még kicsit idegenkedtem a kihívástól és csupán 35-en mentünk be a vízbe, most viszont közel hétszázan vagyunk

- mondta Balassa Balázs, Szigliget polgármestere.

Évről évre egyre többen térnek vissza a Balatonra, de 2020 január 1. rekordnak számított, hiszen újévkor még soha nem voltak ennyien a vízben. A víz 2,6 fokos volt, amely ugyan hidegnek számít, de a téli csobbanáshoz szokott fürdőzőknek alkalmas hőmérséklet.

Az indulást jelző ágyút idén Papp Gergő Pimasz Úr, a televíziós riporter sütötte el a várban, amelynek hangjára 678-an indultak el a víz felé. Volt ugyan, aki már a fél méteres magasság után visszafordult, de olyanok is akadtak, akik vidáman úsztak a hideg vízben.

A legfiatalabb versenyző a hét éves Zakács Álmos Csanád volt a legidősebb pedig az 1942-ben született Nagy Tamásné és az örökös csobbanó az 1943-ban született tapolcai Szebegyinszki Istvánné volt. A versenyre legtávolabbról érkezett a mátészalkai Fazekas Gyula, akit csak a világ legtávolabbi pontjáról érkezett fürdőző Owen Lacey Ausztráliából múlt felül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

újév

úszás

hagyomány