Itt épül az új légimentőbázis: hosszú évek óta tervezik most végre megvalósulhat

MTI   
  Megosztom
Itt épül az új légimentőbázis: hosszú évek óta tervezik most végre megvalósulhat

2007 óta tervezték és most végre megépülhet a légimentőbázis Szekszárdon, mivel a Készenléti Rendőrség jelezte a projekt megvalósítására irányuló szándékát az önkormányzat felé.

A légimentőbázis létesítését még 2007-ben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Légimentő Kht. kezdeményezte Szekszárdon. A város önkormányzata 2011-ben a célra kijelölt területet állami tulajdonba adta, ám az OMSZ 2016-ban elállt az építkezéstől.

A légi mentés repüléshez fűződő feladatait a Készenléti Rendőrség vette át, akik 2019. októberében jelezték szándékukat a tervezett szekszárdi leszálló és a hangár megvalósításával kapcsolatban. A szekszárdi önkormányzat tájékoztatása szerint a megyeszékhely közgyűlése legutóbbi ülésén hozzájárult ahhoz, hogy a korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek erre a célra átadott terület a Készenléti Rendőrség kezelésébe kerüljön.

December 31-én a rendőrség közölte, hogy a múlt évi szolgálat végén kilenc használt, ám jó állapotú mentőhelikoptert adott át a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. és, hogy elkezdődött az új légimentőbázisok építésének, valamint a meglévő bázisok korszerűsítésének, felújításának tervezési folyamata.

2020-tól a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. tulajdonosi jogait a Készenléti Rendőrség gyakorolja, de a légi mentés egészségügyi, szakmai irányítását továbbra is az OMSZ főigazgatója végzi.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szekszárd

légimentés

helikopter

helikopterbázis