Itt épül az új légimentőbázis: hosszú évek óta tervezik most végre megvalósulhat

MTI   
  Megosztom
Itt épül az új légimentőbázis: hosszú évek óta tervezik most végre megvalósulhat

2007 óta tervezték és most végre megépülhet a légimentőbázis Szekszárdon, mivel a Készenléti Rendőrség jelezte a projekt megvalósítására irányuló szándékát az önkormányzat felé.

A légimentőbázis létesítését még 2007-ben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Légimentő Kht. kezdeményezte Szekszárdon. A város önkormányzata 2011-ben a célra kijelölt területet állami tulajdonba adta, ám az OMSZ 2016-ban elállt az építkezéstől.

A légi mentés repüléshez fűződő feladatait a Készenléti Rendőrség vette át, akik 2019. októberében jelezték szándékukat a tervezett szekszárdi leszálló és a hangár megvalósításával kapcsolatban. A szekszárdi önkormányzat tájékoztatása szerint a megyeszékhely közgyűlése legutóbbi ülésén hozzájárult ahhoz, hogy a korábban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek erre a célra átadott terület a Készenléti Rendőrség kezelésébe kerüljön.

December 31-én a rendőrség közölte, hogy a múlt évi szolgálat végén kilenc használt, ám jó állapotú mentőhelikoptert adott át a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. és, hogy elkezdődött az új légimentőbázisok építésének, valamint a meglévő bázisok korszerűsítésének, felújításának tervezési folyamata.

2020-tól a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. tulajdonosi jogait a Készenléti Rendőrség gyakorolja, de a légi mentés egészségügyi, szakmai irányítását továbbra is az OMSZ főigazgatója végzi.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szekszárd

légimentés

helikopter

helikopterbázis