Így tehetsz jót: a rászorulóknak segítenek a megunt karácsonyfákkal

HelloVidék   
  Megosztom
Így tehetsz jót: a rászorulóknak segítenek a megunt karácsonyfákkal

Több helyen már az új esztendő első napjaiban az utcára kerültek a karácsonyfák Szolnokon. A begyűjtés időpontjáról és módjáról az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. számolt be a szoljon.hu oldalának.

Január hatodika a hagyomány szerint Vízkereszt napja: a három királyok ünnepe a karácsonyfa leszedésének időpontját és a farsangi időszak kezdetét is jelöli.

A kidobott fák elszállítására Szolnokon idén is szervezetten különjáratokkal kerül sor anuár 6. és 31 között. A szelektíven összegyűjtött nagyobb méretű, tüzelésre alkalmas fákat a rászorulók kapják meg, ahogy korábban is, a nem hasznosítható tűlevelűeket pedig a regionális lerakóban komposztálják.

A lap szerint az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. kiemelten kéri a lakosságot, hogy a fákról távolítsák el a díszeket, szaloncukor papírokat és ne a kukába, hanem a gyűjtőedény mellé helyezzék el a zöldhulladékot.

A földlabdás és cserepes fenyőket a társaság telephelyére (József Attila út 85.) lehet szállítani. A növényeket úgynevezett temperálással újra szabadtérivé erősítik fel, hogy ismét a kültereket szépíthessék velük.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

karácsonyfa

gyűjtés

zöldhulladék

ünnep