Farkasfalkát videóztak a Bükkben: lakott területhez egészen közel bóklásztak

HelloVidék   
  Megosztom
Farkasfalkát videóztak a Bükkben: lakott területhez egészen közel bóklásztak

Egy túrázó készítette a felvételt. A vadállatok egy környékbeli település, Ómassa felett, pár száz méterre a lakott területtől bóklásztak. Mostanában van a párzási időszakuk, ami miatt élénkebbek. Magyarországon a szürke farkas már régóta fokozottan védettnek számít.

Nyolc farkast videózott egy túrázó a Bükkben, vasárnap reggel 8 körül. A felvétel Facebookon is megjelent.

- írta a posztoló, akinek a bejegyzését az Index szúrta ki. A bejegyzésben az is olvasható, hogy ennyi farkas már elég ahhoz, hogy falkának lehessen nevezni őket. Az állatok ráadásul, mint kiderült,

ami a videó megosztója szerint "akár elgondolkodtató is lehet".

A Magyarországon élő szürkefarkas-populációról nincsenek pontos adatok, ugyanis ezek az állatok meglehetősen rejtőzködő életmódot élnek. 1993 óta védett, 2001 óta pedig fokozottan védett fajnak számít itthon. Mostanában van a párzási időszakuk, ilyenkor elég élénkek - ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy ilyen videó készülhetett róluk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

farkasfalka

bükk