Brutális a munkaerőhiány: tömegesen rendelik Budapestre a vidéki rendőröket

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális a munkaerőhiány: tömegesen rendelik Budapestre a vidéki rendőröket

A fővárosban dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti, többségük két éven belül végzett fiatal, akiknek a lakhatás is problémát okoz. Sokan ingáznak vagy csoportosan vesznek ki lakást, amire családot alapítani, hosszú távú jövőt tervezni nagyon nehéz, hangzott el az ATV híradójában.

Tömegesen vezénylik át a vidéki rendőröket a budapesti kapitányságokra a munkaerőhiány miatt.

Sokan ingáznak vagy csoportosan vesznek ki lakást, amire családot alapítani, hosszú távú jövőt tervezni nagyon nehéz.

Szakértők szerint esetükben a kevés a fizetés, a helyismeret hiánya, és a lakhatás együttesen jelent problémát.

Korábban csak a miskolci iskolába több mint ezren felvételiztek, hangzott el az ATV híradójában a Népszavára hivatkozva.

2019 decemberében Pintér Sándor bejelentette: a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek. Harangozó Tamás MSZP-s politikus szerint ez jó kezdeményezés volt, de legalább 30 %-os béremelés szükséges az állomány számára.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

létszámhiány