Brutális a munkaerőhiány: tömegesen rendelik Budapestre a vidéki rendőröket

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális a munkaerőhiány: tömegesen rendelik Budapestre a vidéki rendőröket

A fővárosban dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti, többségük két éven belül végzett fiatal, akiknek a lakhatás is problémát okoz. Sokan ingáznak vagy csoportosan vesznek ki lakást, amire családot alapítani, hosszú távú jövőt tervezni nagyon nehéz, hangzott el az ATV híradójában.

Tömegesen vezénylik át a vidéki rendőröket a budapesti kapitányságokra a munkaerőhiány miatt.

Sokan ingáznak vagy csoportosan vesznek ki lakást, amire családot alapítani, hosszú távú jövőt tervezni nagyon nehéz.

Szakértők szerint esetükben a kevés a fizetés, a helyismeret hiánya, és a lakhatás együttesen jelent problémát.

Korábban csak a miskolci iskolába több mint ezren felvételiztek, hangzott el az ATV híradójában a Népszavára hivatkozva.

2019 decemberében Pintér Sándor bejelentette: a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek. Harangozó Tamás MSZP-s politikus szerint ez jó kezdeményezés volt, de legalább 30 %-os béremelés szükséges az állomány számára.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

létszámhiány