Brutális a munkaerőhiány: tömegesen rendelik Budapestre a vidéki rendőröket

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális a munkaerőhiány: tömegesen rendelik Budapestre a vidéki rendőröket

A fővárosban dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti, többségük két éven belül végzett fiatal, akiknek a lakhatás is problémát okoz. Sokan ingáznak vagy csoportosan vesznek ki lakást, amire családot alapítani, hosszú távú jövőt tervezni nagyon nehéz, hangzott el az ATV híradójában.

Tömegesen vezénylik át a vidéki rendőröket a budapesti kapitányságokra a munkaerőhiány miatt.

Sokan ingáznak vagy csoportosan vesznek ki lakást, amire családot alapítani, hosszú távú jövőt tervezni nagyon nehéz.

Szakértők szerint esetükben a kevés a fizetés, a helyismeret hiánya, és a lakhatás együttesen jelent problémát.

Korábban csak a miskolci iskolába több mint ezren felvételiztek, hangzott el az ATV híradójában a Népszavára hivatkozva.

2019 decemberében Pintér Sándor bejelentette: a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek. Harangozó Tamás MSZP-s politikus szerint ez jó kezdeményezés volt, de legalább 30 %-os béremelés szükséges az állomány számára.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

létszámhiány