Brutális: elütötte az állatot, majd titokban feldolgozta a húsát

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális: elütötte az állatot, majd titokban feldolgozta a húsát

Gyanús nyomra lett figyelmes a vadász, ami egy tanyára vezetett. Később kiderült baleset történt, ám a feltételezett tettes nem a megfelelő módon járt el.

Gyanús vértócsára figyelt fel a balotaszállási vadásztársaság hivatásos vadásza 2020. január 9-én délután a település külterületén. Egy közeli tanyához vezettek a nyomok, ami alapján a vadász értesítette a helyi körzeti megbízottat az általa tapasztaltakról.

A police.hu közleményéből kiderült, hogy az ingatlan bérlője, aki egy 18 éves féri, a dűlőúton elütött egy dámszarvast, amely elpusztult, ám a feltételezett tettes ahelyett hogy jelezte volna a vadásztársaságnak a történteket, hazavitte és feldolgozta az állat húsát, a trófeát pedig elrejtette a padláson. A lopással 172.000 forint kárt okozott a vadásztársaságnak.

A nyomozók lopás vétség elkövetésével gyanúsítják a jelenleg szabadlábon védekező fiatalt, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett. A trófeát a nyomozók bizonyítékként lefoglalták.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

dámszarvas

baleset

bírság