Végzetes tragédia: betontömb zuhant egy szombathelyi munkásra

MTI   
  Megosztom
Végzetes tragédia: betontömb zuhant egy szombathelyi munkásra

Az 57 éves férfit tavaly júniusban, egy távhővezeték javítása során érte halálos munkahelyi baleset. A nyomozók egy zalaegerszegi és egy meggyeskovácsi férfit hallgattak ki gyanúsítottként. Az eljárás során beszerzett adatok, szakértői vélemények alapján megállapították: több munkavédelmi szabályt figyelmen kívül hagytak.

Vádemelést javasol a rendőrség annak az 57 éves férfinek a halála ügyében, akire tavaly júniusban Szombathelyen egy távhővezeték javítása során betontömb zuhant egy munkagödörben - közölte a rendőrség kedden.

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanújával indítottak büntetőeljárást, melynek során

Az eljárás során beszerzett adatok, szakértői vélemények alapján megállapították: a munkabaleset oka, hogy több munkavédelmi szabályt figyelmen kívül hagytak.

Az ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a vizsgálatot befejezte, az iratokat pedig vádemelési javaslattal továbbította a Szombathelyi Járási Ügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szombathely

halálos baleset

vádemelés