Hihetetlen csalás: fénymásolt pénzzel fizetett több szálláshelyen egy férfi

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen csalás: fénymásolt pénzzel fizetett több szálláshelyen egy férfi

Fénymásolószalonban készített egy férfi hamis 500 eurósokat, melyeket Csongrád megyei szálláshelyeken próbált felhasználni.

Eljárás indult egy férfi ellen pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt

- közölte Szanka Ferenc, a megyei főügyészség szóvivője.

A férfi pénteken előbb egy szegedi, majd vasárnap egy mórhalami szálláshelyen foglalt szállást a gyanú szerint. Először Szegeden fizetett hamis 500 euróssal, majd már a szobát nem foglalta el, hanem a visszajáró átvétele után távozott a helyszínről.

Két nap múlva Mórahalmon ismét próbálkozott, ám a recepciósnak gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni. Az átvett bankjegyet jobban megnézve észrevette, hogy hamis, majd értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül elfogták a menekülni próbáló gyanusítotatt. A férfitól a rendőrök további - feltehetően hamis- bankjegyeket foglaltak le, melyeket valószínűleg egy fénymásolószalonban nyomtatott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

csaló

pénzhamisítás

pénz

bűn

csongrád megye

hamis