Hihetetlen: régi televíziókat dobtak a Zagyvába

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: régi televíziókat dobtak a Zagyvába

Ismeretlen elkövetők használták szeméttelepnek a Zagyvát: régi televíziókat és képcsövet is dobtak a vízbe. Az elkövetőket akár egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik - írja a szoljon.hu.

Az oldal információi szerint az utóbbi napokban a Zagyva jászberényi szakaszán több használt televíziót, illetve képcsövet dobtak a mederbe. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdte a környezeti kárelhárítást, a Jászberényi Rendőrkapitányságon pedig feljelentést tett a város jegyzője ismeretlen elkövető ellen.

Az igazgatóság szakemberei speciális merülőfallal zárták el a mederszelvényt, hogy megakadályozzák az alsóbb folyószakaszok szennyeződését, majd kézi szerszámokkal távolították el a környezetre ártalmas anyagokat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

zagyva

szemét