Milliókat csalt el egy benzinkutas Lentiben: ez volt a trükkje

MTI   
  Megosztom
Milliókat csalt el egy benzinkutas Lentiben: ez volt a trükkje

Arra jött rá, hogy a benzinkúton működő bankkártyaterminál bizonyos esetekben nem von le pénzt a vásárló számlájáról, a pénztárgép azonban sikeres vásárlásként érzékeli a műveletet. Több mint 2 millió kárt okozott a munkáltatójának, amiért információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és sikkasztás miatt kell bíróság elé állnia.

Vádat emeltek egy korábban Lentiben dolgozó benzinkutas ellen, aki a bankkártyás fizetési rendszerben felfedezett hiba kihasználásával több mint kétmillió forint kárt okozott - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba. Mint kiderült, a 34 éves nő 2016-tól több mint másfél éven át dolgozott Lentiben egy üzemanyagtöltő-állomáson.

Megfigyelte, hogy a kapcsolat nem jött létre a bankkal, ha a kezelő gyorsan, egy-két másodperccel azután, hogy a vásárló beütötte a PIN-kódot, kihúzta a kártyát a terminálból. Ebben az esetben a bank nem vonta le a vevő számlájáról a pénzt, de a terminál a töltőállomáson lévő pénztárgépnek olyan üzenetet küldött, hogy sikeres bankkártyás fizetés történt. Így a töltőállomás kasszájában nem keletkezett azonnal hiány, holott a vásárlást senki sem fizette ki.

A nő ennek ismeretében 2017-ben fél éven át rendszeresen rendelt magának utánvétellel különféle termékeket webáruházakból azzal, hogy azokat a töltőállomáson veszi át. A csomagokat formálisan bankkártyával "fizette ki", de a manipulált fizetési folyamat révén valójában nem rendezte az áruk értékét. A saját üzemanyagkártyáját is rendszeresen ezzel a módszerrel töltötte fel, valamint

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a nő több mint 2,2 millió kárt okozott munkáltatójának, amiért információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és sikkasztás miatt kell bíróság elé állnia.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

benzinkút

lenti