Ez a régió áll legrosszabbul: ide ér ki leglassabban a mentő

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a régió áll legrosszabbul: ide ér ki leglassabban a mentő

A korábbi évek adatai alapján a legkritikusabb helyzetben a Pest megyeiek voltak, náluk a hívások felében sem sikerül odaérni negyedóra alatt a beteghez. A legjobb esélye a Győr-Moson-Sopron megyeiknek volt a jó ellátásra. Egyre több orvos, mentőtiszt és gépkocsivezető hiányzik a műszakokból, így nem lehet a sürgős esetekhez kellő gyorsasággal rohamkocsit küldeni.

Nincs elég hadra fogható ember vagy nincs elég autó a feladatok zökkenőmentes teljesítéséhez - ez az oka a mentők késésének. Egyre több orvos, mentőtiszt és gépkocsivezető hiányzik a műszakokból, így nem lehet a sürgős esetekhez kellő gyorsasággal rohamkocsit küldeni. A legkritikusabb helyzetben a közép-magyarországi régió van, ahova naponta átlagosan öt kocsi érkezik vidéki állomásokról, írja a Népszava.

Az elmúlt évek kiérkezésre vonatkozó adatait korábban maga az Országos Mentőszolgálat közölte, ezek alapján úgy tűnik, folyamatosan növekedett ez az idő. A legfrissebb, 2017-re vonatkozó adatok szerint 100 sürgős segélykérésből 64-65 esethez értek ki negyedórán belül. A félórán túli várakozók aránya ekkor 7 százalék volt.

A tavalyi adatokra vonatkozóan a lap azt írta, azokról nem kaptak információt a mentőszolgálattól, hiába kérték.

A cikkben arra is emlékeztetnek, hogy a kormány az előző uniós ciklusban 15 milliárd forint uniós pénzt költött el arra, hogy a sürgős hívások legalább 90 százalékában negyed órán belül kiérkezzen a mentő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos mentőszolgálat