Telt ház a szállókon: ide húzódhatnak a hajléktalanok a fagy elől

HelloVidék   
  Megosztom
Telt ház a szállókon: ide húzódhatnak a hajléktalanok a fagy elől

Már a figyelem is nagy segítség lehet, hiszen az éjszakai mínuszokban hamar kihűlhetnek a fedél nélkül élő emberek. A megyeszékhelyen ilyenkor megtelnek a szállók, de akinek szüksége van rá, annak tudnak szállást biztosítani a humán szolgáltató központ munkatársai - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, Szolnokon, a negyven férőhelyes nappali melegedő már ősz óta telt házzal működik.

Ezen a telephelyünkön olyan szolgáltatásokat biztosítunk a hajléktalan embereknek, melyeket nem csak a hidegebb időszakban vesznek, vehetnek igénybe, ilyenek például a tisztálkodási és a mosatási lehetőségek. Az elmúlt időszakban talán annyi változás történt, hogy valamivel hosszabb időt töltenek bent ügyfeleink a melegedőben, mint általában szoktak

- fejtette ki Dabisné Zsoldos Mónika, a Humán Szolgáltató Központ Hajléktalan-segítő Szolgálat vezetője. Mint mondta az éjszakai menedékhely is ugyan ilyen zsúfolt, és az összes férőhely foglalt, de ahogy kiemelte, ha szükséges, mindenkit el tudnak szállásolni, aki helyet kér éjszakára.

Minden év november 1-jétől következő év április végéig időszakos férőhelyeket alakítunk ki. Ez azt jelenti, hogy a Tószegi úti telephelyünkön, az éjjeli menedékhelyen nyolc, az átmeneti szállón hét plusz férőhelyen tudjuk elhelyezni azokat a hajléktalan embereket, akik éjszakai szállásukat nem tudják intézményen kívül, biztonságosan megoldani. Az eddigi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a városunkban jelentkező igényeket ennyi férőhellyel ki lehet elégíteni. Természetesen ebben az időszakban igénybe veszik az intézményünkben kialakított szálláshelyeket olyan ügyfelek is, akik az év folyamán nem igényelték az ilyen típusú szolgáltatást. Köztük vannak olyanok, akik az év nagy részében munkájukért kaptak szálláslehetőséget, illetve olyanok is, akiknek a szállásukon, éjszakázó helyükön nem megoldható a fűtés

- magyarázta a szakember, aki kitért arra is, hogy a humán szolgáltató központ nappali melegedője és az átmeneti elhelyezést biztosító szolgáltatások ellátási területe a szolnoki kistérség, így a környékbeli településekről érkeznek, érkezhetnek ellátást igénylők.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jász-nagykun szolnok megye

hajléktalan

hajléktalanellátó

hajléktalanság

hajléktalanszálló

szálló