Kész vagyonba kerül a nyelvtanulás: ilyen árakat kérnek el vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Kész vagyonba kerül a nyelvtanulás: ilyen árakat kérnek el vidéken

A nyelvtanfolyamoknak rendesen megkérik az árát, ahogy a magánóráknak is.

Korábban mi is megírtuk, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégsem lesz kötelező a középfokú nyelvvizsga a felsőoktatásba jelentkezőknek. A kormány ugyanis a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és más szervezetek javaslatára novemberben visszavonta az erről szóló 2014-es döntését. A nyelvvizsga ugyanakkor sok többletpontot ér, egy középfokú 28-at, egy felsőfokú pedig 40-et, úgyhogy érdemes vele kalkulálni. Az Eduline annak járt utána, vidéken és a fővárosban mennyit kell fizetni a magántanárokért és nyelvtanfolyamokért.

Budapesten az egyszemélyes, 60 perces órák 3000 forint körül kezdődnek, akár a 6000 forintot is elérhetik. A komolyabb nyelvórákért vagy magasabb szintű (C1-es vagy még magasabb) vizsgafelkészítésért, esetleg szakmai és üzleti nyelvvizsga tréningekért ennél magasabb óradíjakat is elkérhetnek. A fővárosban kiscsoportos nyelvtanfolyamokat is indítanak, amelyek két-három hónapra lettek tervezve, de igény szerint ettől eltérő módon, akár gyorsabban vagy lassabban is teljesíthetők. 50-180 órára vannak ütemezve. Ezekért a tanfolyamokért komoly tízezreket kérnek el,

A vidéki nagyvárosokban a nyelviskolákon keresztül intézett magánórák 4000-5000 forintnál kezdődnek, a magántanárok viszont átlagosan 3000-4000 forintot kérnek el egy-egy 60 perces óráért. A csoportos tanfolyamok pedig 45 percenként 1500-2000 forintba kerülnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyelvvizsga

óradíj

költség

magántanár

tanfolyam