Maszkban mentek a kaposvári diákok a szalagavatóra: elmondták, miért

HelloVidék   
  Megosztom
Maszkban mentek a kaposvári diákok a szalagavatóra: elmondták, miért

Szájmaszkkal az arcukon jelentek meg a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium F osztályának végzősei a szalagavatójukon. A sonline.hu számolt be róla, hogy a szokásos elegáns ruhás vonulást követően maszkot húztak a diákok, majd azt is elmondták miért tettek így.

A lap szerint ahogyan az egy szalagavatón szokás elegáns ruházatban vonultak iskolájukban a Munkácsy Gimnázium F osztályának tanulói, majd ami ezután következett az mindenkit meglepett. A humán tagozatos tanulók sorban húzták fel arcukra a zöld, kórházi szájmaszkot, ahogyan leléptek a lépcsőkről az aulába.

A gyerektől származik az ötlet, hogy mindenki szájmaszkot húzott az ünnepségen, hogy Barni ne érezze magát kellemetlenül a szalagavatón, ugyanis betegsége miatt neki állandóan viselnie kell

- mondta az osztályfőnök és hozzáfűzte, hogy mindenki tudta miért történik a szokatlan esemény és volt olyan is, aki elsírta magát.

Barnabásnak már a helyi sportegyesületek, a Munkácsy, illetve a Táncsics gimnázium is szervezett gyűjtést korábban és a Kaposvári Vízilabda Klub is buzdította már adakozásra a szurkolóit egy bajnoki mérkőzésén, hogy járuljanak hozzá játékosuk gyógyulásához.

A fiú édesapja elmondta, hogy Barni egy ritka májbetegségben szenved, ezért tavaly óta járnak Budapestre kezelésekre, vizsgálatokra is. A teljes gyógyuláshoz azonban májtranszplantációra lenne szükség.

Állandóan szájmaszkot kénytelen hordani, emiatt sokszor furcsán néznek rá az utcán. Nagyon jól esett neki, hogy osztálytársai is maszkban vettek részt a szalagavatón, sok szeretetet kap tőlük, ami segíti abban, hogy minél előbb meggyógyuljon és minden nap velük koptassa a padokat

- fogalmazott az apa.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

betegség

maszk

érettségi

iskola

diák