Itt vannak a számok: rekord mennyiségű áramot termelt a paksi atomerőmű

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt vannak a számok: rekord mennyiségű áramot termelt a paksi atomerőmű

Történetének legnagyobb termelési eredményével zárta az évet. Egy újító megoldással tovább csökkentenék a nagy aktivitású hulladék mennyiségét és az erőmű környezeti hatását.

Tavaly is a paksi atomerőmű termelte a legtöbb villamos áramot Magyarországon: a létesítmény négy blokkja a bruttó hazai termelésnek csaknem a felét adta - közölte honlapján az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

A közlemény szerint 2019-ben

ezzel az erőmű történetének legnagyobb termelési eredményével zárta az évet. A társaság szerint a kiemelkedő termelési adatokhoz magas szintű biztonsági mutatók párosultak Pakson: 2019-ben sem történt a hétfokozatú nemzetközi nukleáris eseményskálán (INES-skálán) 1-es vagy magasabb besorolású esemény, a legalacsonyabb szintű, azaz INES 0-ás besorolású események száma tízre csökkent, ami az eddigi legkisebb szám.

Az atomerőművet több nemzetközi és hazai szervezet is ellenőrzi, amelyek közül az egyik legjelentősebb az Atomerőmű-üzemeltetők Világszövetsége. A szervezet munkabaleseti mutatója Paks esetében 2019-ben nulla volt, ami azt jelenti, hogy

A szokásos, éves, nemzetközi ellenőrzés mellett idén egy új típusú vizsgálatot is lefolytatnak: a nyárra tervezett fővizsgálat előkészítéseként már februárban elvégzik az atomerőmű reaktorait irányító blokkvezénylői személyzet szimulátoros munkájának megfigyelését.

Idén megkezdik a továbbfejlesztett, csökkentett pálcaátmérőjű üzemanyag-kazetták használatát az öt éve bevezetett, 15 hónapos üzemanyagciklus innovációjának folytatásaként. Az újító megoldás lehetővé teszi, hogy ugyanazon reaktorteljesítményhez az eddiginél is kevesebb üzemanyag-kazetta felhasználására legyen szükség. Mindezzel

Pakson 2020-ban is folytatódnak az elmúlt években megkezdett, a biztonsági tartalékok további növelését támogató, a blokkok rendelkezésre állását folyamatosan javító fejlesztések, valamint az atomerőmű új, a nemzetközi legjobb gyakorlatot adaptáló működési modelljének bevezetése.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

paksi atomerőmű

áramtermelés