Drámai szegénység Békésben: több száz milliós támogatást kapnak

MTI   
  Megosztom
Drámai szegénység Békésben: több száz milliós támogatást kapnak

200 millió forintot nyert el a négyezer fős Békés megyei nagyközség, Doboz a szegregáció csökkentésére, a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkóztatására, integrációjára.

Európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből önerőt nem igénylő projekt kezdődik, amelynek célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

Dobozon négyezren élnek és a lakosság több mint hét százaléka vallja magát cigánynak a KSH adatai szerint. A projekt során új szociális bérlakásokat építenek ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről. Egy szegregátumon kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlanban szolgáltatóházat alakítanak ki, amelyet közösségi térként lehet majd igénybe venni a rendezvényekhez, emellett a szegregátumban út felújítása és egy szolgáltató pont kialakítása is szerepel a pályázatban.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szegregáció

békés megye

doboz

mélyszegénység

szegénység

támogatás