Drámai szegénység Békésben: több száz milliós támogatást kapnak

MTI   
  Megosztom
Drámai szegénység Békésben: több száz milliós támogatást kapnak

200 millió forintot nyert el a négyezer fős Békés megyei nagyközség, Doboz a szegregáció csökkentésére, a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkóztatására, integrációjára.

Európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből önerőt nem igénylő projekt kezdődik, amelynek célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

Dobozon négyezren élnek és a lakosság több mint hét százaléka vallja magát cigánynak a KSH adatai szerint. A projekt során új szociális bérlakásokat építenek ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről. Egy szegregátumon kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlanban szolgáltatóházat alakítanak ki, amelyet közösségi térként lehet majd igénybe venni a rendezvényekhez, emellett a szegregátumban út felújítása és egy szolgáltató pont kialakítása is szerepel a pályázatban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szegregáció

békés megye

doboz

mélyszegénység

szegénység

támogatás