Áttombolta a hétfőt a Ciara viharciklon: ez történt az országban

HelloVidék   
  Megosztom
Áttombolta a hétfőt a Ciara viharciklon: ez történt az országban

Tegnap országunkban is tombolt a Ciara viharciklon. Szerencsére, ugyan kisebb pusztítást végzett, mint más európai országokban, ám így sem távozott észrevétlenül. A Balaton vízszintjét is kibillentő szél, a Dunántúlon okozta a legtöbb kárt, de a vezetékekre dőlt fák miatt az ország számos pontján volt áramkimaradás.

Nagy pusztítást végzett a Ciara viharciklon. A Dunántúlon a viharos szél helyenként már a 100 km/h-t is elérte: fákat döntött ki, épületek tetejét bontotta meg. A Ciara miatt korábban Skóciában többen megsérültek, Lengyelországban pedig halálod áldozata is volt a viharnak.

Magyarországon este 7 óráig 397 helyszínen volt szükség tűzoltók beavatkozására a viharos szél miatt. A Ciara 120 épületben okozott kárt: tetőket, kéményeket rongált meg. Győrben egy sportcsarnok tetején bontotta meg a szél a sátorponyvát, Szentlőrincen egy általános iskola kapujára dőlt fa. A lakóházak mellett több középületben is kárt tett a szél. A kidőlt fák máshol is nehézségeket okoztak, több helyen a villanyvezetékre dőltek, emiatt országszerte több ezer fogyasztónál volt átmenetileg áramszünet.

Somogy megyében több mint száz esetben kérték a tűzoltók segítségét hétfő estig: a vihar miatt tetők, kémyények, gépkocsik rongálódtak meg és fák dőltek elektromos vezetékekre. A legtöbb kár Kaposváron és környékén történt. A megye összes tűzoltóságának ki kellett vonulnia a nap folyamán. A kompközlekedés is szünetelt Tihany és Szántód között az erős hullámzás miatt.

Zalaegerszegen egy családi ház tetejébe kapott bele a szél: a cserepek lehullottak és egy autót is megrongáltak. Gelse és Gelsesziget között egy fa dőlt az útra. A szintén Zala megyei Pölöskefőn egy tizenkét méteres fenyőfa dőlt ki a telefonvezetékeket is leszakítva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ciara

vihar

szél

veszély

kár

országos