Hiánypótló képzés indul Pécsen: az országban csak itt lehet majd tanulni

HelloVidék   
  Megosztom
Hiánypótló képzés indul Pécsen: az országban csak itt lehet majd tanulni

Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakot indítanak. Építész, régész, művészettörténész, a történelem segédtudományait művelő bölcsész éppúgy részt vesz a munkában, mint gyakorló műemléki tervezők és szakemberek is. A műszaki oldalt erősítő két markáns pécsi specialitás a műemléki szerkezetek roncsolásmentes vizsgálata és diagnosztikája, valamint tervezési oldalról a BIM, az intelligens épületmodellezés.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakot indít. A továbbképzés elsődleges célja, hogy a felújítások gyakorlati problémáit elemezve, a helyszínen, a felújításokban részt vevő, az adott technikában, technológiában jártas és kompetens szakemberek segítségével sajátítsák el a hallgatók az alapvető hagyományos és korszerű diagnosztikai, felmérési épületpatológiai, kutatási, helyreállítási módszereket, amiket munkájuk során hasznosítani tudnak.

Az új képzés szerintük azért indokolt, mert a gazdasági környezet, az elmúlt időszak jogszabályi változásai egyre jobban megkövetelik, hogy az örökségvédelem területén olyan szakmailag képzett, innovatív és holisztikus szemléletű, projektorientált szakemberek tervezzék és irányítsák a munkálatokat, akik alaposan ismerik a történeti épületek diagnosztikai módszereinek elméletét és gyakorlatát.

Ennek a gyakorlati megvalósítására igen alkalmas a Dél-Dunántúli Régió örökségekben gazdag területe.

A hallgatóknak lehetőségük van e két egyetemi kutatócsoport munkájába, a legfrisseb technikai háttér alkalmazási lehetőségeibe is bepillantást nyerni.

A műemlékvédelem multidiszciplináris jellegéből adódóan a szakterületen együttműködő szakemberek közös munkájának a javítását is célul tűzték ki, a szándékot a közreműködő oktatók köre is tükrözi.

Együttműködnek továbbá a releváns budapesti és egyéb országos szakmai képzőhelyekkel, műemlékfenntartó technikus, műemléki helyreállító szakképző intézményekkel is.

A képzés három ismeretkörre épül. A történeti tárgyak és a tervezéselmélet adják az alapozást, a szakmai törzsanyagot a történeti épülethelyreállítások folyamata, az épületdiagnosztikától a műemléki kutatási dokumentáción át a helyreállítások kivitelezésének gyakorlatáig. A kiegészítő ismeretkört a társtudományok, valamint az örökségvédelem jogi, szabályozási környezete jelentik. Több részletet az egyetem oldalán lehet megtudni a tanulmányokkal kapcsolatban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

pécsi tudományegyetem

épületdiagnosztika

történeti épületdiagnosztikai képzés