Növelni kell a magyar erdők területét: 500 millióval támogatják a faültetést

MTI   
  Megosztom
Növelni kell a magyar erdők területét: 500 millióval támogatják a faültetést

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő, de az a cél, hogy ez a szám 27 legyen. A helyettes államtitkár szerint a szakemberek dolga, hogy olyan fafajt válasszanak, amely jól érzi magát az adott területen. Ugyanakkor a klímaváltozás miatt azt is figyelembe kell venni, hogy 30-40 év múlva mire lehet számítani az országban.

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő, de az a cél, hogy ez a szám 27 legyen - erről beszélt Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Tavasszal indul egy újabb - több mint 500 millió forintos - fásítási program iskolák, önkormányzatok, közösségek számára. Az Agrárminisztérium pedig tavaly elindított egy fásítási programot, aminek köszönhetően kedvezőbb feltételekkel lehet fát ültetni. A programra jelentkezők eddig 11 ezer hektárnyi területre igényeltek támogatást.

A helyettes államtitkár szerint a szakemberek dolga, hogy olyan fafajt válasszanak, amely jól érzi magát az adott területen. Ugyanakkor a klímaváltozás miatt azt is figyelembe kell venni, hogy 30-40 év múlva mire lehet számítani az országban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdő

fásítás

faültetési program

erdősítés