Növelni kell a magyar erdők területét: 500 millióval támogatják a faültetést

MTI   
  Megosztom
Növelni kell a magyar erdők területét: 500 millióval támogatják a faültetést

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő, de az a cél, hogy ez a szám 27 legyen. A helyettes államtitkár szerint a szakemberek dolga, hogy olyan fafajt válasszanak, amely jól érzi magát az adott területen. Ugyanakkor a klímaváltozás miatt azt is figyelembe kell venni, hogy 30-40 év múlva mire lehet számítani az országban.

Az ország területének több mint 21 százalékát borítja erdő, de az a cél, hogy ez a szám 27 legyen - erről beszélt Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Tavasszal indul egy újabb - több mint 500 millió forintos - fásítási program iskolák, önkormányzatok, közösségek számára. Az Agrárminisztérium pedig tavaly elindított egy fásítási programot, aminek köszönhetően kedvezőbb feltételekkel lehet fát ültetni. A programra jelentkezők eddig 11 ezer hektárnyi területre igényeltek támogatást.

A helyettes államtitkár szerint a szakemberek dolga, hogy olyan fafajt válasszanak, amely jól érzi magát az adott területen. Ugyanakkor a klímaváltozás miatt azt is figyelembe kell venni, hogy 30-40 év múlva mire lehet számítani az országban.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdő

fásítás

faültetési program

erdősítés