Farkasok támadtak Füzérnél: videón a rendkívüli eset

HelloVidék   
  Megosztom
Farkasok támadtak Füzérnél: videón a rendkívüli eset

Farkasok támadták meg egy erdész kutyáját Füzérnél. Évek óta tudják, hogy farkasok vannak a környéken, ám az első találkozás csak a napokban történt meg. A támadás 40-50 másodpercig tartott és videó is készült az esetről - írja az agroforum.hu.

A lap szerint valószínű volt, hogy Füzér környékén már nem csak átutazók a farkasok, hanem néhányan már véglegesen letelepedtek a területen. Kezdetben csak közvetett nyomok utaltak a nagyragadozók jelenlétére tavaly azonban egy a település közelében történt bikaborjú elejtésével "leleplezték" magukat.

Néhány napja bekövetkezett az első találkozás is ember és farkas között, amikor az erdésszel és az őt kísérő golden retrieverrel kerültek kapcsolatba az állatok a településtől körülbelül egyórányira. A kutya szagot fogott, elindult egy irányba, majd amikor a férfi hátrapillantott látta, hogy a retrievert alig 50 méterre négy, nála nagyobb termetű farkas vette körül.

Amikor támadásba lendültek a farkasok, az erdész elkezdte behívni a kutyát, ám előtte meggyőződött arról, hogy biztosított számára a menekülő út.

A következő másodpercek történéseit felvette telefonjával. A falka a behívott kutyát üldözőbe vette, majd amikor a kutya megérkezett az erédszhez, a farkasok továbbra sem torpantak meg, ezért felvett egy ágat, amellyez a kezében kiabálni és hadonászni kezdett, hogy elriassza a ragadozókat.

Ekkor megálltak, majd megfordultak és elmentek.

A kutya komolyabb sérülés nélkül megúszta a kalandot. A férfi a hazafelé vezető úton folyamatosan figyelte, hogy követi-e a falka, majd otthonról értesítette a természetvédelmi őrt, illetve a vadászatra jogosult személyt.

A videó ide kattintva elérhető.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

farkas

támadás