Farkasok támadtak Füzérnél: videón a rendkívüli eset

HelloVidék   
  Megosztom
Farkasok támadtak Füzérnél: videón a rendkívüli eset

Farkasok támadták meg egy erdész kutyáját Füzérnél. Évek óta tudják, hogy farkasok vannak a környéken, ám az első találkozás csak a napokban történt meg. A támadás 40-50 másodpercig tartott és videó is készült az esetről - írja az agroforum.hu.

A lap szerint valószínű volt, hogy Füzér környékén már nem csak átutazók a farkasok, hanem néhányan már véglegesen letelepedtek a területen. Kezdetben csak közvetett nyomok utaltak a nagyragadozók jelenlétére tavaly azonban egy a település közelében történt bikaborjú elejtésével "leleplezték" magukat.

Néhány napja bekövetkezett az első találkozás is ember és farkas között, amikor az erdésszel és az őt kísérő golden retrieverrel kerültek kapcsolatba az állatok a településtől körülbelül egyórányira. A kutya szagot fogott, elindult egy irányba, majd amikor a férfi hátrapillantott látta, hogy a retrievert alig 50 méterre négy, nála nagyobb termetű farkas vette körül.

Amikor támadásba lendültek a farkasok, az erdész elkezdte behívni a kutyát, ám előtte meggyőződött arról, hogy biztosított számára a menekülő út.

A következő másodpercek történéseit felvette telefonjával. A falka a behívott kutyát üldözőbe vette, majd amikor a kutya megérkezett az erédszhez, a farkasok továbbra sem torpantak meg, ezért felvett egy ágat, amellyez a kezében kiabálni és hadonászni kezdett, hogy elriassza a ragadozókat.

Ekkor megálltak, majd megfordultak és elmentek.

A kutya komolyabb sérülés nélkül megúszta a kalandot. A férfi a hazafelé vezető úton folyamatosan figyelte, hogy követi-e a falka, majd otthonról értesítette a természetvédelmi őrt, illetve a vadászatra jogosult személyt.

A videó ide kattintva elérhető.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

farkas

támadás