Farkasok támadtak Füzérnél: videón a rendkívüli eset

HelloVidék   
  Megosztom
Farkasok támadtak Füzérnél: videón a rendkívüli eset

Farkasok támadták meg egy erdész kutyáját Füzérnél. Évek óta tudják, hogy farkasok vannak a környéken, ám az első találkozás csak a napokban történt meg. A támadás 40-50 másodpercig tartott és videó is készült az esetről - írja az agroforum.hu.

A lap szerint valószínű volt, hogy Füzér környékén már nem csak átutazók a farkasok, hanem néhányan már véglegesen letelepedtek a területen. Kezdetben csak közvetett nyomok utaltak a nagyragadozók jelenlétére tavaly azonban egy a település közelében történt bikaborjú elejtésével "leleplezték" magukat.

Néhány napja bekövetkezett az első találkozás is ember és farkas között, amikor az erdésszel és az őt kísérő golden retrieverrel kerültek kapcsolatba az állatok a településtől körülbelül egyórányira. A kutya szagot fogott, elindult egy irányba, majd amikor a férfi hátrapillantott látta, hogy a retrievert alig 50 méterre négy, nála nagyobb termetű farkas vette körül.

Amikor támadásba lendültek a farkasok, az erdész elkezdte behívni a kutyát, ám előtte meggyőződött arról, hogy biztosított számára a menekülő út.

A következő másodpercek történéseit felvette telefonjával. A falka a behívott kutyát üldözőbe vette, majd amikor a kutya megérkezett az erédszhez, a farkasok továbbra sem torpantak meg, ezért felvett egy ágat, amellyez a kezében kiabálni és hadonászni kezdett, hogy elriassza a ragadozókat.

Ekkor megálltak, majd megfordultak és elmentek.

A kutya komolyabb sérülés nélkül megúszta a kalandot. A férfi a hazafelé vezető úton folyamatosan figyelte, hogy követi-e a falka, majd otthonról értesítette a természetvédelmi őrt, illetve a vadászatra jogosult személyt.

A videó ide kattintva elérhető.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

farkas

támadás