Leállt a gyártás: évek óta bizonytalan, lehet-e kapni a fontos csecsemőgyógyszert

HelloVidék   
  Megosztom
Leállt a gyártás: évek óta bizonytalan, lehet-e kapni a fontos csecsemőgyógyszert

Nagyjából két éve állt le a gyár, azóta hol van, hol nincs az újszülöttek számára gyártott készítményből, a K-vitaminból. A kórházakban szerencsére nincs hiány, a patikákban azonban igen.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy ismét hiánycikk lett egy fontos csecsemőgyógyszer, a K-vitamin. Már több szülői csoport is létrejött a közösségi oldalakon, kizárólag a Konakion injekció miatt. Ebben próbál segíteni néhány védőnői szolgálat is, akik szintén ezeken a felületeken próbálják meg begyűjteni a családoknál feleslegben maradt ampullákat.

Nagyjából két éve állt le a gyár, azóta hol van, hol nincs az újszülöttek számára gyártott készítményből – ezt nyilatkozta az ATV-nek Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Azt is mondta, hogy

Ezer gyerekből 1-2 újszülött születik K-vitaminhiánnyal, ami komoly vérzékenységet okozhat az első hetekben. Ezért alakult ki az a protokoll, hogy

A probléma gyökere az egyik gyártó leállása, ami nagyjából két éve történt. Emiatt keletkezett hiány a gyártásban, a szokásos csatornákon pedig nem érkezik be kellő mennyiség.

A kórházakban azonban továbbra is rendelkezésre áll, és az is fontos, hogy a meglévő adagokat a kórházba koncentráljuk. A patikai forgalomba nem kerül ki annyi, amennyi elég lenne arra a nagyjából hathónapos időszakra, amíg jellemzően csak anyatejes táplálás történik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

k-vitamin

hiány

csecsemőgyógyszer

gyógyszerhiány

vitaminhiány