Lövöldözés Tatabányán: bedrogozva garázdálkodott a helyi lakos

HelloVidék   
  Megosztom
Lövöldözés Tatabányán: bedrogozva garázdálkodott a helyi lakos

Egy tatabányai lakos lövöldözött az utcán egy parkosított területen. A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül elkapták a férfit és az is kiderült, hogy kábítószert is fogyasztott. A férfi azt állította önvédelem céljából vásárolta a fegyvert és csak ki akarta próbálni.

Eljárást indított a Tatabányai Rendőrkapitányság egy 38 éves helyi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, illetve kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított február 15-én 12 óra 30 perc körül Tatabányán, a Tas vezér utca mögötti parkosított területen gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött. A férfit a rendőrök a bejelentést követően elfogták és a rendőrkapitányságra előállították.

A kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott a férfivel szemben, illetve kábítószergyanús zöld növényi származékot is találtak nála. A kihallgatás során a férfi azt állította, hogy a gáz-riasztó pisztolyt önvédelem céljából vásárolta és csak kipróbálta, azonban útközben a fegyvert és a tárat is eldobta. A nyomozók a helyszíni szemle során a tárat és egy darab gáz-riasztó töltényhüvelyt találtak.

A police.hu információi szerint a férfit őrizetbe vették, a nála talált lőszereket lefoglalták. A rendőrség bíróság elé állítás javaslattal küldi meg az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tatabánya

bűn

bűncselekmény