Már a belvárosba is bemerészkednek: rókát videóztak Pécsen

HelloVidék   
  Megosztom
Már a belvárosba is bemerészkednek: rókát videóztak Pécsen

Az állatról videó is készült, amint egy cseh sörkonyha környékén mászkált élelem után kutatva. Miután nem találta meg, amit keresett, tovább is állt az Ágoston téri templom irányába.

Pécs belvárosában kószált egy róka élelem után kutatva. Az állatról videó is készült, amint egy cseh sörkonyha környékén mászkált, számolt be a Bama.hu egy olvasójára hivatkozva. A szemtanú szerint miután nem találta meg, amit keresett, tovább is állt az Ágoston téri templom irányába.

A lap korábban arról írt, hogy egy róka már-már visszajáró vendég a pécsi belvárosban: legutóbb a Kossuth téren bukkant fel, de előszeretettel látogatja a Citrom utcában lévő kukákat, ahol eldobott ételt keresgél. Lehet, hogy ugyanez az állatot látták már többször a Móricz Zsigmond téri óvoda közelében is, teszik hozzá.

Tavaly megírtuk, mennyire elszaporodtak az országban a rókák. Egyre gyakoribb, hogy már nem csak az erdőkben, hanem mezőgazdasági és lakott területeken is megvetik a lábukat, ugyanis a természetes élőhelyeikről folyamatosan kiszorulnak.

A kutyáknak és macskáknak kitett eledelre, valamint a nem megfelelően tárolt háztartási hulladékra is rámennek, mivel könnyebb táplálékforrásnak bizonyulnak, mint a vadászat. Olykor pedig az is előfordul, hogy a ház környékén található haszonállatokra is szemet vetnek, és megritkítják a háznál tartott állatállományt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

róka

pécs

vadállatok

szaporodás