Kiderült az igazság az állattetemekkel teli gödörről: ez történt Hajdúsámsonban

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült az igazság az állattetemekkel teli gödörről: ez történt Hajdúsámsonban

Az illegális dögkút évtizedek óta ott lehetett, sokan vitték oda elpusztult kutyáik, macskáik, gazdasági haszonállataik tetemét. A polgármester szerint a gyepmester a település útjain elgázolt kutyák teteméből az elmúlt időben többet is ide vitt ki.

Korábban mi is megírtuk, hogy Hajdúsámson külterületén, egy erdős részen rengeteg, száznál is több kutyatetemet találtak egy gödörben. A Speciális Állatmentő Egység egyik alapító tagja azt nyilatkozta, az elsődleges szakvélemény szerint az állatok traumás eredetű sérülésekbe halhattak bele, fejbe verték őket.

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere a Dehir.hu-nak adott interjújában azt mondta: a rendőrségi vizsgálat mellett belső vizsgálat is indult.

Azt is hozzátette, hogy hét, egyben lévő állati tetemet találtak, emellett sok állati csontot. Mint kiderült, hogy a gyepmester a település útjain elgázolt kutyák teteméből az elmúlt időben többet is ebbe a dögkútba vitt ki. Az állati tetemek elszállítására az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt-vel szerződtek, de a cég ünnepnapokon és hétvégéken nem vállal szállítást. Mivel a tetemeket a gyepmester munkatársuk nem akarta az út mellett hagyni, ebbe a döggödörbe vitte ki – hogy mennyire volt ez szabálytalan, azt vizsgálják.

A gödröt azóta felszámolták, fertőtlenítés után betemették. A területre táblákat helyeznek majd ki, melyen figyelmeztetik az embereket, hogy oda állati tetemeket vinni törvénybe ütközik. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állattemető

hajdúsámson

tetem