Nincs nyugalom a Balatonnál: ezért osztottak hatalmas bírságokat januárban

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs nyugalom a Balatonnál: ezért osztottak hatalmas bírságokat januárban

Felpörgette az enyhe időjárás a szabálytalankodó horgászokat. A szokottnál melegebb január idén nem hagyott nyugalmat sem a halőröknek, sem a halaknak- írja az infostart.hu.

A lap szerint az év eleje az egyik legcsendesebb időszaka halőrzési szempontból, ám idén januárban sok horgásszal szemben intézkedtek a balatoni halőrök a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. beszámolója alapján. A kikötők keszegezésre és süllőzésre csábították a horgászokat és januárban kétszer is tetten értek olyan horgászt, aki a tiltott gereblyézés módszerét választotta, illetve egy varsás orvhalászt is horogra akadt.

Voltak, akik méreten aluli süllőt, sügereket, és balint vittek volna haza, de olyanok is akadtak, akik érvényes területi jegy nélkül vagy engedély nélkül horgásztak. A fogási napló vezetésének szabályaira sem mindenki ügyelt: egy horgász egy megtartott csukát nem vezetett be a naplójába.

Egy horgász az egy készségen használható horgok számát elég jelentősen túllépte, illetve ketten horgásztak idegenhonos ezüstkárásszal, amelyet horgászboltban vásároltak. Ez a jelenlegi szabályozás alapján szintén tilos.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

szabálytalanság

szabály