Nincs nyugalom a Balatonnál: ezért osztottak hatalmas bírságokat januárban

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs nyugalom a Balatonnál: ezért osztottak hatalmas bírságokat januárban

Felpörgette az enyhe időjárás a szabálytalankodó horgászokat. A szokottnál melegebb január idén nem hagyott nyugalmat sem a halőröknek, sem a halaknak- írja az infostart.hu.

A lap szerint az év eleje az egyik legcsendesebb időszaka halőrzési szempontból, ám idén januárban sok horgásszal szemben intézkedtek a balatoni halőrök a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. beszámolója alapján. A kikötők keszegezésre és süllőzésre csábították a horgászokat és januárban kétszer is tetten értek olyan horgászt, aki a tiltott gereblyézés módszerét választotta, illetve egy varsás orvhalászt is horogra akadt.

Voltak, akik méreten aluli süllőt, sügereket, és balint vittek volna haza, de olyanok is akadtak, akik érvényes területi jegy nélkül vagy engedély nélkül horgásztak. A fogási napló vezetésének szabályaira sem mindenki ügyelt: egy horgász egy megtartott csukát nem vezetett be a naplójába.

Egy horgász az egy készségen használható horgok számát elég jelentősen túllépte, illetve ketten horgásztak idegenhonos ezüstkárásszal, amelyet horgászboltban vásároltak. Ez a jelenlegi szabályozás alapján szintén tilos.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

szabálytalanság

szabály