Engedélyezték Pécsen a vaddisznóvadászatot: itt garázdálkodnak az állatok

MTI   
  Megosztom
Engedélyezték Pécsen a vaddisznóvadászatot: itt garázdálkodnak az állatok

Jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. Mivel ez a rész nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel, a vadak eltávolításának egyetlen lehetséges módja a belterületi vadászatuk, indokolta a rendőrség.

Február 24-től december végéig engedélyezte a rendőrség a belterületi vaddisznóvadászatot Pécsen, a Mecsekoldalban, közölte a megyei főkapitányság. Szerintük a pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található, elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel,

A Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján ezért február 24-e és december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra közötti időszakban engedélyezték a belterületi vadászatot a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területén.

A megyei rendőrség közleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vaddisznó

pécs

mecsek

mecsekoldal

kilövés