Engedélyezték Pécsen a vaddisznóvadászatot: itt garázdálkodnak az állatok

MTI   
  Megosztom
Engedélyezték Pécsen a vaddisznóvadászatot: itt garázdálkodnak az állatok

Jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. Mivel ez a rész nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel, a vadak eltávolításának egyetlen lehetséges módja a belterületi vadászatuk, indokolta a rendőrség.

Február 24-től december végéig engedélyezte a rendőrség a belterületi vaddisznóvadászatot Pécsen, a Mecsekoldalban, közölte a megyei főkapitányság. Szerintük a pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található, elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel,

A Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján ezért február 24-e és december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra közötti időszakban engedélyezték a belterületi vadászatot a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területén.

A megyei rendőrség közleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vaddisznó

pécs

mecsek

mecsekoldal

kilövés