Őrületesen cuki, őshonos állat lett az év emlőse: itt lehet vele találkozni

MTI   
  Megosztom
Őrületesen cuki, őshonos állat lett az év emlőse: itt lehet vele találkozni

A vidra a menyétfélék családjába tartozik, rokonaitól eltérően azonban remekül alkalmazkodott a vízi életmódhoz. Főleg éjszakai életet élnek, a nappalokat a vackukban pihenve töltik, ezért a kirándulók természetes élőhelyeiken ritkán láthatják őket.

A Magyarországon őshonos vidra nyerte el idén az év emlőse díjat, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet. A nagyközönség a SEFAG Zrt. Lábodi Erdészete közelében lévő Petesmalmi Vidraparkban találkozhat a legkönnyebben velük, a Balatontól Dráváig húzódó területeken a számtalan kisebb-nagyobb tónak és a hathatós védelemnek köszönhetően ugyanis jelentős populáció található.

Az állatok többnyire éjszakai életet élnek, a nappalokat a vackukban pihenve töltik, ezért a kirándulók természetes élőhelyeiken ritkán találkozhatnak velük.

Az itt kialakított tanösvények és a tórendszer tökéletes helyszín a vizes élőhelyek megfigyelésére, a kiépített leshelyekről számos védett madarat láthatunk, akiknek kiváló élőhelyet biztosít a terület.

A Vadonleső program 2014-ben választotta ki először az év emlősét. A kezdeményezés általános célja, hogy egy-egy ritka és kevésbé ismert vagy éppen népszerűsége ellenére is védelemre szoruló fajon keresztül ráirányítsa a nagyközönség figyelmét a természeti értékeinkre.

Címkép: SEFAG Zrt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

az év emlőse

vidra

őshonos fajok