Meglepetések várnak a balatoniakra: ezek a települések készülhetnek az újdonságra

HelloVidék   
  Megosztom
Meglepetések várnak a balatoniakra: ezek a települések készülhetnek az újdonságra

67 balatoni önkormányzati strandot fejleszthetne összesen 2,08 milliárd forintból. Elsősorban a vizesblokkok korszerűsítésére, reklámfelületet is biztosító szabadtéri öltözőkabinok, zuhanyzók telepítésére, "egységes arculati tájékoztató eszközök" kialakítására, vízbejáró lépcsők, parti és úszó napozóstégek létesítésére fordítanák az összeget - írja a balatontipp.hu. A teljes listából kiderül, melyik települések szerepelnek a támogatottak között.

A Kisfaludy2030 Zrt. strandfejlesztési program harmadik részeként 3 milliárd forintos támogatást ítéltek oda több helyszínnek. A legtöbb pénzt a balatoni strandok kapják, de 752 millió forint támogatást fordítanak a Velencei-tónál, a Tisza-tónál, a Duna- illetve a Tisza parton található 22 strand fejlesztésére is. Idén 67 balatoni önkormányzati strandot fejleszthetnek összesen 2,08 milliárd forintból.

A portál információi szerint elsősorban a vizesblokkok korszerűsítésére, reklámfelületet is biztosító szabadtéri öltözőkabinok, zuhanyzók telepítésére, "egységes arculati tájékoztató eszközök" kialakítására, vízbejáró lépcsők, parti és úszó napozóstégek létesítésére fordítják.

A cél az lenne, hogy már az idei szezonban használhassák az újításokat a strandolók, ám erre valószínűleg csak az egyszerűbb fejlesztések kapcsán lehet számítani. Az építkezéssel járó nagyobb projektek várhatóan csak a szezon után kezdődnek, ezért a támogatási szerződések is november végéig, illetve év végéig adnak időt a befejezésre.

A legnagyobb összeget a balatoni strandok közül a balatonfüredi önkormányzat tulajdonában lévő Füred kemping területén működő Széchenyi strand kapta 85 millió forinttal, amely már korábban is jól szerepelt egy másik támogatási programban. A második helyen a kenesei üzemeltetésben működő, de Balatonakarattyán lévő Bezerédj strand áll 77 millió forintos összeggel. A harmadikon pedig a balatongyöröki községi strand 75 millió forintos támogatással. A portál listáját figyelve észrevehetjük, hogy Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Siófok nincs a támogatottak között.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

balaton

fejlesztés