Kamu bírságok Keszthelyen: több tízezret csalt ki az álparkolóőr az autósoktól

MTI   
  Megosztom
Kamu bírságok Keszthelyen: több tízezret csalt ki az álparkolóőr az autósoktól

Buszsofőröktől és autósoktól csalt ki pénzt a férfi, aki parkolóőrnek adva ki magát díjat és bírságokat szedett Keszthelyen. A 15 eset többségében külföldi buszvezetőktől és autósoktól vett át kétezer és tízezer vagy 20 és 100 euró közötti összegeket.

Többségében külföldi buszsofőröket károsított meg egy férfi Keszthelyen azzal, hogy parkolóőrnek adva ki magát díjat vagy bírságot szedett tőlük. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a 33 éves kaposvári férfi tavaly márciustól decemberig

A vádirat 15 esetet említ, amikor többségében külföldi buszvezetőktől, továbbá autósoktól vett át kétezer és tízezer forint, vagy 20 és 100 euró közötti összegeket. Olasz, holland, szlovák, belga, cseh, francia, német és kínai sofőröket tévesztett meg, amikor "parkolóőrként" pénzt követelt tőlük, ha pedig fizettek, egy szabadságengedélyek kiadására szolgáló tömbből adott át nekik "nyugtát".

Néhány esetben gyanús lett a járművezetőknek a férfi, ezért nem fizettek neki, volt, hogy egymást figyelmeztették a buszsofőrök, egy esetben pedig napközben kétszer is ugyanahhoz a buszhoz lépett oda, de a sofőr ekkor már rendőrt akart hívni. Több esetben előfordult az is, hogy nagyobb címletet vitt magával, mint amennyit kért azzal, hogy felváltja a pénzt, de ilyenkor az egész összeget eltulajdonította. A Keszthelyi Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat a magát parkolóőrnek kiadó férfi ellen.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

keszthely

csalás

bűn

bűncselekmény

parkoló