Fantasztikus Balaton-felvidéki épületet sztárolnak külföldön: ilyen a Borász háza

HelloVidék   
  Megosztom
Fantasztikus Balaton-felvidéki épületet sztárolnak külföldön: ilyen a Borász háza

A mindszentkállai házat Sajtos Gábor és Virág Péter építészek jegyzik, tulajdonosa néhány éve kezdett szőlőtermesztésbe, borkészítésbe egy hegyoldalba is felfutó területen.

Rangos nemzetközi designlapban lett téma egy Balaton-felvidéki épület, a Borász háza. A Designboom cikkét az Octogon szúrta ki. A mindszentkállai házról, amit Sajtos Gábor és Virág Péter építészek jegyeznek, több fotót is közöltek. Tulajdonosa néhány éve kezdett szőlőtermesztésbe, borkészítésbe egy hegyoldalba is felfutó területen.

A dűlő magasabb részén már épül a borterasz, míg a pincészeti feldolgozó üzem számára a faluban talált alkalmas ingatlant a gazdálkodó. Lakótér, garázs, közösségi térként definiált fedett terasz egyetlen tető alatt, illetve egy külön épületrész, ami gépállomásnak szolgál, írják az épületről.

Visszafogottság, kortárs líraiság és mezőgazdasági hasznosság ritkán látható egyensúlya jött Mindszentkálla határában létre, ami kerül mindent, ami a pillanatnak szól, könnyen fogyasztható, eldobható, vagy éppen az épített hagyományt szolgaian, korlátoltan imitálja. Apró, ugyanakkor példaértékű és kisugárzásában nagyvonalú építészet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borász

balaton

balaton-felvidék

építészet

mindszentkálla