Nagy beruházást terveznek: ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy beruházást terveznek: ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén

Ettől függetlenül tervben van még, hogy a tó partján fizetős strandot építsenek ki. Az Öreg-tavat sokan azonosítják a várossal, a helyiek életében is fontos szerepet játszik.

A tatai Öreg-tó környékén, az Eötvös József Gimnázium épülete alatt ötcsillagos szállodát építenének. A befektető ígérete szerint a tervezett új szálloda magassága nem fogja elérni a gimnázium lábazatának magasságát. Egyelőre ugyanakkor nem teljesen biztos, hogy az Öreg-tónál valósul meg a beruházás, a cég még nézelődik Balatonföldvár és Zamárdi környékén is, írja az Index.

A portál szerint azonban a tataiak közül nem mindenki örül a szállodaépítés hírének. Többek között petíció is indult azért, hogy az Öreg-tó partja a jelenlegi nyomvonalon, szinte közvetlenül a vízpart melletti sétányon maradjon körbesétálható. A cég erre relfektálva Facebook-posztban közölte: "A tervezett beruházás – már ha itt valósul meg – egy magánterületen jön létre, ahol jelenleg az omladozó, enyészetnek átadott épületeken kívül semmi sincsen", azt pedig, hogy az Öreg-tó körbesétálható marad-e, szerintük egyértelmű. "A tó továbbra is ugyanúgy – sőt magánpénzen rendbetett és megszépült eredeti nyomvonalon – marad körbesétálható, hiszen ez a város területe."

Az Öreg-tavat sokan azonosítják a várossal, a helyiek életében is fontos szerepet játszik. 201,5 hektáros a vízfelülete, árvízvédelmi, idegenforgalmi, üdülési és vízi sportban betöltött jelentőségével, nemzetközi természetvédelmi szerepével és kiemelkedő építészeti-kultúrtörténeti értékeivel a Közép-dunántúli régió egyik legpatinásabb tavának tekinthető, írta róla a polgármester.

A tervek között van az is, hogy fizetős strandot alakítanának ki rajta, amit az Építők parkjához terveznek, azonban többen tiltakoznak ez ellen is. A polgármester ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a fizetős strand elkerítése ellenére mindenképpen körbejárható maradna a tó, legfeljebb pár méteres kerülőt kéne tennie az arra sétálóknak nyáron.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

tatai öreg-tó

beruházás

fejlesztés

építkezés

szálloda

strand