Nagy beruházást terveznek: ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy beruházást terveznek: ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén

Ettől függetlenül tervben van még, hogy a tó partján fizetős strandot építsenek ki. Az Öreg-tavat sokan azonosítják a várossal, a helyiek életében is fontos szerepet játszik.

A tatai Öreg-tó környékén, az Eötvös József Gimnázium épülete alatt ötcsillagos szállodát építenének. A befektető ígérete szerint a tervezett új szálloda magassága nem fogja elérni a gimnázium lábazatának magasságát. Egyelőre ugyanakkor nem teljesen biztos, hogy az Öreg-tónál valósul meg a beruházás, a cég még nézelődik Balatonföldvár és Zamárdi környékén is, írja az Index.

A portál szerint azonban a tataiak közül nem mindenki örül a szállodaépítés hírének. Többek között petíció is indult azért, hogy az Öreg-tó partja a jelenlegi nyomvonalon, szinte közvetlenül a vízpart melletti sétányon maradjon körbesétálható. A cég erre relfektálva Facebook-posztban közölte: "A tervezett beruházás – már ha itt valósul meg – egy magánterületen jön létre, ahol jelenleg az omladozó, enyészetnek átadott épületeken kívül semmi sincsen", azt pedig, hogy az Öreg-tó körbesétálható marad-e, szerintük egyértelmű. "A tó továbbra is ugyanúgy – sőt magánpénzen rendbetett és megszépült eredeti nyomvonalon – marad körbesétálható, hiszen ez a város területe."

Az Öreg-tavat sokan azonosítják a várossal, a helyiek életében is fontos szerepet játszik. 201,5 hektáros a vízfelülete, árvízvédelmi, idegenforgalmi, üdülési és vízi sportban betöltött jelentőségével, nemzetközi természetvédelmi szerepével és kiemelkedő építészeti-kultúrtörténeti értékeivel a Közép-dunántúli régió egyik legpatinásabb tavának tekinthető, írta róla a polgármester.

A tervek között van az is, hogy fizetős strandot alakítanának ki rajta, amit az Építők parkjához terveznek, azonban többen tiltakoznak ez ellen is. A polgármester ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a fizetős strand elkerítése ellenére mindenképpen körbejárható maradna a tó, legfeljebb pár méteres kerülőt kéne tennie az arra sétálóknak nyáron.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

tatai öreg-tó

beruházás

fejlesztés

építkezés

szálloda

strand