Elakad a lélegzet: milliónyi szépséges tőzike virágzik a csáfordjánosfai erdőben

HelloVidék   
  Megosztom
Elakad a lélegzet: milliónyi szépséges tőzike virágzik a csáfordjánosfai erdőben

A tőzike védett, ezért leszakítani és eltaposni szigorúan tilos, egyetlen szál értéke 10 ezer forint. Az idei virágzás 2-3 hete indult, és az enyhe idő miatt már nem tart sokáig, ezért aki látni akarja, iparkodnia kell.

Fehérbe borult a csáfordjánosfai erdő: a tavaszi virágzáskor több százan látogatnak ide, hogy megcsodálják Magyarország legnagyobb összefüggő tőzikését. A növény még körülbelül egy hétig virágzik, most milliónyi virág borítja a talajt.

Bemenni is tilos közéjük, kordon védi őket a látogatóktól. Nem véletlen: van olyan rész, amit korábban letapostak, ezért évek óta nem is nőnek itt új tövek. Jó pár év, évtized kell ahhoz, hogy a növény újra beszaporodja a területet, mondta el az RTL Klub híradójának Váczi Miklós, a Fertő-Hanság Nemzeti Park őrszolgálatvezetője. Azt is hozzátette: figyelik, mikor hódítja vissza, de az elmúlt 5 évben nem látták annak jelét, hogy a tőzike újra birtokba vette volna a területet.

Az idei virágzás 2-3 hete indult, és az enyhe idő miatt már nem tart sokáig, ezért aki látni akarja, iparkodnia kell.

A riportban meg is lehet nézni a csodálatos virágzuhatagot:

Címkép: Wikipedia

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdő

csáfordjánosfa

virág

virágzás

tőzike