Elakad a lélegzet: milliónyi szépséges tőzike virágzik a csáfordjánosfai erdőben

HelloVidék   
  Megosztom
Elakad a lélegzet: milliónyi szépséges tőzike virágzik a csáfordjánosfai erdőben

A tőzike védett, ezért leszakítani és eltaposni szigorúan tilos, egyetlen szál értéke 10 ezer forint. Az idei virágzás 2-3 hete indult, és az enyhe idő miatt már nem tart sokáig, ezért aki látni akarja, iparkodnia kell.

Fehérbe borult a csáfordjánosfai erdő: a tavaszi virágzáskor több százan látogatnak ide, hogy megcsodálják Magyarország legnagyobb összefüggő tőzikését. A növény még körülbelül egy hétig virágzik, most milliónyi virág borítja a talajt.

Bemenni is tilos közéjük, kordon védi őket a látogatóktól. Nem véletlen: van olyan rész, amit korábban letapostak, ezért évek óta nem is nőnek itt új tövek. Jó pár év, évtized kell ahhoz, hogy a növény újra beszaporodja a területet, mondta el az RTL Klub híradójának Váczi Miklós, a Fertő-Hanság Nemzeti Park őrszolgálatvezetője. Azt is hozzátette: figyelik, mikor hódítja vissza, de az elmúlt 5 évben nem látták annak jelét, hogy a tőzike újra birtokba vette volna a területet.

Az idei virágzás 2-3 hete indult, és az enyhe idő miatt már nem tart sokáig, ezért aki látni akarja, iparkodnia kell.

A riportban meg is lehet nézni a csodálatos virágzuhatagot:

Címkép: Wikipedia

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdő

csáfordjánosfa

virág

virágzás

tőzike