Koronavírus: látogatási tilalmat rendeltek el, ezért van rá szükség

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Koronavírus: látogatási tilalmat rendeltek el, ezért van rá szükség

Az országos tisztifőorvos rendelete Magyarország összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményére vonatkozik, március 8-tól visszavonásig érvényes.

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap este. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján

A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom

Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

látogatási tilalom

járvány

országos tisztifőorvos

kórházak

egészségügy