Koronavírus: lezárják a magyar határokat, szigorodnak az óvintézkedések

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: lezárják a magyar határokat, szigorodnak az óvintézkedések

Magyarország határait lezárják a személyforgalom elől, csak magyar állampolgárok léphetnek be a jövőben. Éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, az éttermek, kávézók, üzletek csak délután 3-ig maradhatnak nyitva.

Közös cselekvésre, nemzeti összefogásra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezésben hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

A koronavírus-járvány kezelése hosszadalmas és nehéz lesz, az élet a következő hónapokban nem olyan lesz, mint megszoktuk

- tette hozzá.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy

az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak. Az ország területére a jövőben csak a magyar állampolgárok léphetnek be.

Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, sporteseményeket zártkapuk mögött lehet legfeljebb megtartani, ha vállalják a szervezők. Bezárják a szórakozóhelyeket, mozikat, a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezetnek be. Az éttermek, kávézók, üzletek csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák.

Orbán Viktor emellett arra kért mindenkit, hogy a családi eseményeken kívül minden összejövetelt halasszanak el. A 70 évnél idősebbektől pedig azt kérte, hogy a saját érdekükben ne hagyják el a lakásukat.

A gazdasági helyzetről is beszélt. Azt mondta,

Elsősorban a turizmus és a vendéglátás van bajban. Hangsúlyosan szólt a munkahelyek megvédésének szükségességéről, de elmondta azt is, hogy a járvány a költségvetést és a gazdasági terveket is felülírja. A büdzsét minden szinten újra kell tervezni, amelynek koordinálása a pénzügyminiszter feladata. A Magyar Nemzeti Bank elnökével is felvette a kapcsolatot az ügyben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

határzár

korlátozás

óvintézkedés