Koronavírus: tisztább lett a levegő az országban, ez is segít a fertőzés leküzdésében

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Koronavírus: tisztább lett a levegő az országban, ez is segít a fertőzés leküzdésében

Ha valakit csak rövid ideig ér nagyfokú légszennyezés, már az is rontja az esé­lyeit a koronavírussal szemben a szakemberek szerint. A járvány elleni intézkedéseknek köszönhetően tisztább lett a levegő Magyarországon.

A koronavírus elleni intézkedéseknek köszönhetően tisztább lett a levegő, ez pedig azért is jó, mert segíti a járvány elleni védekezést is, írja a Magyar Nemzet. A lap a Levegő Munkacsoport elnökét, Lukács Andrást kérdezte a témában, aki elmondta: a mostani tisztulás részben arra vezethető vissza, hogy érvényesülnek a koronavírus terjedése okozta társadalmi, gazdasági sokkhatások, másrészt a javuló időjárásnak hála, egyre kevesebbet kell fűteni.

A geo­fizikus szerint fontos tanulság, hogy a jövőben lehet és kell is intézkedni a közlekedés, a szennyező üzemek és háztartások károsanyag-kibocsátásának csökkentésére. A levegőszennyezés csökkentése segít abban, hogy kevesebb megbetegedés legyen, ahogy abban is, hogy a megbetegedések kevésbé súlyosak legyenek. A légszennyezésnek kitett környezetben élők ugyanis az átlagosnál veszélyeztetettebbek a koronavírus okozta megbetegedések, elhalálozások miatt.

A szervezet elnöke felhívta a figyelmet, hogy a Betegszervezetek Magyarországi Szövetségével és az Euró­pai Közegészségügyi Szövetséggel együtt mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg maradjanak otthon, de ha mégis el kell mennünk, minél kevesebben közlekedjünk benzines, dízeles autóval, motorkerékpárral, robogóval. Kerti hulladékot se égessünk lehetőleg.

Szakemberek szerint

mivel a térség Európa legszennyezettebb levegőjű területei közé tartozik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

levegő

szennyezettség

légszennyezettség

levegő munkacsoport