Koronavírus: maszkokat készít egy szombathelyi ruhagyár a kórházban dolgozóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: maszkokat készít egy szombathelyi ruhagyár a kórházban dolgozóknak

Szerintük fontos, hogy a frontvonalban dolgozó embereket segítsék a mostani helyzetben. Bízunk abban, hogy összetartással, egymás iránti odafigyeléssel minél hamarabb túl leszünk az elmúlt évtizedek legszörnyűbb megpróbáltatásán - írták.

Facebook-oldalán tette közzé a Styl ruhagyár, hogy a szombathelyi Markusovszky Kórházba és a város egészségügyi intézményeibe saját gyártású maszkokat vittek, szúrta ki a posztot a 168 Óra. A szintén szombathelyi ruhagyár szerint fontos, hogy a frontvonalban dolgozó embereket segítsék a mostani helyzetben.

Bízunk abban, hogy összetartással, egymás iránti odafigyeléssel minél hamarabb túl leszünk az elmúlt évtizedek legszörnyűbb megpróbáltatásán! Sok erőt és kitartást kívánunk a szombathelyieknek!

- írták.

A napokban egyébként több hír is szólt arról, arról, hogy varrodák, ruhakölcsönzők, magánemberek is szájmaszkok készítésébe kezdtek, hogy pótolják a hiányt, illetve hogy segítség az egészségügyben most extrán megfeszítetten dolgozókat. A francia LVMH cég (ami többek között olyan világhírű parfümöket és kozmetikumokat jegyez, mint a Dior vagy a Givenchy) is a minap jelentette be, hogy három legnagyobb gyárában a most már világszerte hiánycikknek számító alkoholos kézfertőtlenítő gélt fogja gyártani.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

maszk

koronavírus

koronavírus-járvány

szombathely

ruhagyár