Koronavírus: csalók házalnak kistelepüléseken bóvlival, veszélyes árukkal

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: csalók házalnak kistelepüléseken bóvlival, veszélyes árukkal

Fertőtlenítő szereket, maszkokat, kézfertőtlenítőt, gyógyszereket csak és kizárólag az állami egészségügyi ellátórendszerből, illetve megfelelő minősítésű üzletekből, áruházakból vásároljanak az emberek, figyelmeztetnek.

A járványügyi helyzettel visszaélő csalókra figyelmeztet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, amely egészséges gyanakvásra és észszerű óvatosságra szólítja fel a lakosságot, mondta a szervezet kommunikációs igazgatója. Garamvölgyi László annak kapcsán nyilatkozott, hogy a koronavírus-járvány kapcsán megjelentek azok a csalók, akik megpróbálnak valós biztonságot nem nyújtó termékekkel kereskedni. Korábban pedig mi is megírtuk, hogy az unokázós csalók is egyre gyakrabban próbálkoznak a fertőzés álcája alatt pénzt kicsalni az idősektől.

Az NBT ezért azt kéri, hogy az emberek ne álljanak szóba a házalókkal, ne vásároljanak tőlük, de értesítsék a rendőrséget, ha ilyen jelenséggel találkoznak.

Házalók egyébként nem jogosultak védőeszközöket árulni, így

Ha többen érkeznek árusítani a házhoz, legyenek körültekintőek az ott lakók, mivel amíg az egyik eladó leköti a figyelmüket, a másik akár besurranó tolvajként az értékeiktől is megfoszthatja őket. A drága "csodaszerek" már a koronavírus-járvány kínai felbukkanásakor megjelentek a világhálón azon csalók által, akik több tízezer forintnak megfelelő összegért kínálnak hatástalan kapszulákat, amelyekről azt állítják, hogy védettséget ad, vagy épp azt, hogy gyógyulást eredményez. A csalók mindig az igényekhez igazodnak, a koronavírus kapcsán is ezt kell mindenkinek tudatosítania magában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

csalók

rendőrség

házalók