Koronavírus itthon: 6 halálos áldozat, többen az intenzíven fekszenek

MTI   
  Megosztom
Koronavírus itthon: 6 halálos áldozat, többen az intenzíven fekszenek

Vasárnap újabb két ember, egy 65 és egy 75 éves nő hunyt el. A halottak átlagéletkora 66, az intenzív osztályon kezelteké 69 év.

Hét embert ápolnak intenzív osztályon koronavírus-fertőzéssel a Szent László Kórházban - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón. Szlávik János beszámolt arról, hogy

A betegek között vannak gyermekek, középkorúak és idősek is. A gyermekeknél ritka a súlyos lefolyás, a halál pedig extrém ritka. Vasárnap további gyógyultakat engedtek ki a kórházból. Köztük vannak 40 és 60 év körüliek is. Jelenleg 49 embert ápolnak a Szent László Kórházban. A kórházban ápoltak felének enyhe vagy közepes tünetei vannak, úgy mint köhögés, légszomj, magas láz, gyengeség, izom- és ízületi fájdalmak.

A betegség lefolyásáról szólva elmondta: a betegek 20 százalékánál néhány napos köhögés után magasabb láz, "köpetürítéssel járó köhögés, rendkívüli fejfájás és gyengeség jelentkezik. Ilyenkor a betegség a súlyos stádiumba vált át". Ezek a betegek általában 10-14 nap múlva intenzív osztályra kerülnek, és ott gépi lélegeztetésre szorulnak. A gépi lélegeztetés sokszor hetekig is eltart.

Azok a betegek, akiknek nagyon enyhe tüneteik vannak, otthon várhatják a gyógyulást, ami általában két hét. Amennyiben az állapotuk romlik, ezek a betegek is azonnali kórházi kezelésre szorulnak.

Magyarországon vasárnap délelőtti adatok szerint 6-an haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében. 16 gyógyult, 131 fertőzött és 115 karanténban lévő személyről tudni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány