Mohácson is van már koronavírusos: több mint 100 kontaktja volt a betegnek

HelloVidék   
  Megosztom
Mohácson is van már koronavírusos: több mint 100 kontaktja volt a betegnek

Csorbai Ferenc polgármester szerint ebből járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés következik.

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy az egyik lakos pozitív koronavírus-tesztet produkált. Azt is mondta, hogy hivatalos értesülések szerint

amiből járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés következik. Kilátásba helyezte helyi karantén elrendelését is.

Csorbai Ferenc szerint minden mohácsi lakost potenciális vírushordozónak kell tekinteni. Mindenkit nyomatékosan az otthon maradásra szólított fel, és arra, hogy csak a legszükségesebb esetekben menjenek el hazulról. Azt is mondta, hogy a mohácsiak kerüljék a személyes találkozásokat, viseljenek maszkot és kesztyűt, fokozottan tartsák be a higiéniai szabályokat.

Szombat délelőtt egy idős asszonyt Pécsre szállítottak a városból koronavírus gyanújával. A polgármester azt mondta, őt lélegeztető gépre kötve az intenzív osztályon ápolják.

A polgármester teljes bejelentését itt lehet meghallgatni:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzött

mohács