Előzetesen szűrik a véradókat a koronavírus miatt: ezek az aktuális feltételek

MTI   
  Megosztom
Előzetesen szűrik a véradókat a koronavírus miatt: ezek az aktuális feltételek

A koronavírus-járványra való tekintettel különleges előszűrésen kell részt venniük azoknak, akik véradásra jelentkeznek. Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese hétfőn adott tájékoztatást a véradás feltételeinek aktuális részleteiről.

Előszűrésen kell részt venniük a véradásra jelentkezőknek. Az OVSZ arra kér mindenkit, hogy ne jelentkezzen véradásra és ne lépjen be a véradás területére olyan, aki az elmúlt egy hónapban külföldön járt vagy kimutatták nála a koronavírust, illetve akkor sem, ha valószínűsítetten vagy igazoltan koronavírus-fertőzöttel került szoros kapcsolatba.

Ezt a szűrési elvet követve próbálja az OVSZ távol tartani a potenciális hordozókat - hangsúlyozta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) főigazgató-helyettese megjegyezve, hogy a szűrés célja az, hogy a jelentkezők és a személyzet is biztonságban érezze magát a véradás helyszínén.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

véradás

koronavírus

járvány

koronavírus-járvány