Hivatalos: minden megyében van koronavírus-fertőzött

MTI   
  Megosztom
Hivatalos: minden megyében van koronavírus-fertőzött

Már minden megyében találtak koronavírus-fertőzöttet, így már nem egyenes vonalú, hanem exponenciális emelkedésről beszélhetünk a fertőzöttek számát tekintve. Az országos tisztifőorvos szerint a következő napokban, hetekben a tömeges megbetegedések szakaszában léphetünk.

Nincs olyan megye, ahol ne találtak volna koronavírus-fertőzöttet - hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Kiemelte azt is, hogy már nem egyenes vonalú a fertőzöttek számának emelkedése, hanem exponenciális, hatványozott emelkedésnek nézünk elébe és, hogy az elkövetkező napokban, hetekben a tömeges megbetegedések szakaszába léphetünk.

Az elmúlt 24 órában 36 új fertőzöttet találtak és számos olyan eset van, akik már megfertőződtek, de nem mutatják a betegség tüneteit, hiszen a fertőződést követően az esetek 80 százalékában enyhe tünetekkel áteshet valaki a betegségen, azonban az idősek és a kockázati csoportba tartozókra nézve a vírus komoly megbetegedést okoz. Megköszönte, hogy az idősek betartják az értük is hozott intézkedéseket, és a felhívásnak megfelelően kevesebben mennek utcára.

Szólt arról is, hogy az egészségügyben naponta számos intézkedést hoznak, készülnek a lehető legmagasabb esetszámra. Minden egészségügyi intézmény növeli kapacitásait, felkészül a betegek fogadására és folytatódnak a gyógyszer, vakcina kifejlesztésére irányuló kutatótevékenységek is. Azokra a hírekre reagálva, miszerint külföldi hallgatókat hibáztatnak a vírus behozatalával, az országos tisztifőorvos azt mondta, ennek semmilyen alapja nincs.

Hogy egy vírus hogyan jut el egyik embertől a másikhoz, ki kit fertőz meg, ebben nem lehet senkit okolni

- mondta. Hozzátette: be kell tartani azokat a szabályokat, amelyek a vírus átadását gátolhatják. Tehát kerüljük a közösséget, tartsunk egymástól kellő távolságot.
Arra vonatkozóan, hogy Magyarországon hányan fertőződhetnek meg, Müller Cecília azt mondta, erre készülnek modellszámítások. Egy járvány terjedésének számos tényezője van, amiből csak egyik az esetszám.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

járvány