Koronavírus: egy magyar városban már részleges kijárási tilalom van

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: egy magyar városban már részleges kijárási tilalom van

A polgármester rendelte el, aki szerint a helyiek közül "még mindig jelentős számban vannak, akik a kialakult veszélyhelyzetről nem vesznek tudomást, kockáztatva ezzel maguk és mások megfertőződését".

Tóth József, Polgár város polgármestere vasárnap közleményt tett közzé a település Facebook-oldalán arról, hogy részleges kijárási tilalmat vezet be.

... érzékeljük azt is, hogy még mindig jelentős számban vannak, akik a kialakult veszélyhelyzetről nem vesznek tudomást, kockáztatva ezzel maguk és mások megfertőződését. Láttunk kevésbé szükségesnek vélt lakossági találkozásokat (kontaktokat) - munkavégzés alól felmentett munkavállalókat, szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat - a város közterületein és üzleteiben. Polgármesterként úgy vélem, hogy mindannyiunk érdekében újra nyomatékosítani kell és további intézkedésekkel még inkább erősíteni szükséges az otthonmaradás fontosságát, ezért Polgáron 2020. március 23.- 30. közötti időszakra részleges kijárási tilalmat rendelek el

- áll a bejegyzésben. A rendelkezés értelmében otthon kell maradnia

  • - az önkormányzat azon munkavállalóinak (közalkalmazott, köztisztviselő, közfoglalkoztatott és az egyéb munkaviszonyban lévő), akit az önkormányzat pótszabadság biztosításával mentesített a heti munkavégzés alól,
  • az önkormányzat szociális ellátásában részesülő (szociális gondozásban, házi segítségnyújtásban, szociális étkezésben), 70 év fölötti polgári lakosoknak,
  • az oktatás-nevelési intézményekben elrendelt szünet kapcsán otthon maradó óvodásoknak, valamint az otthoni tanulásra kötelezett általános iskolás és szakiskolás tanulóknak.

Kivétel a napi élelmiszerek és gyógyszerek vásárlása, az egészségügyi és járványmegelőzési feladatok teljesítése, valamint a napi munkába járás. Az "indokolatlannak tűnő közterületi jelenlétet" az önkormányzat közbiztonsági csoportja ellenőrzi. Ők figyelmeztetésben is részesíthetik az embereket, feljegyzéseket készíthetnek, illetve ha szükségét látják, jelezhetnek az oktatás-nevelési intézmény fenntartója, a szociális ellátást nyújtó intézmény vezetője és az érintett személy munkáltatói joggyakorlója felé.

Aki megszegi az otthonmaradási kötelezettséget, attól megvonhatják az önkormányzati pótszabadságot, felfüggeszthetik a szociális szolgáltatásokat és elutasíthatják a segélykérelmét, áll a posztban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kijárási tilalom

koronavírus

koronavírus-járvány

polgár