Koronavírus: egy magyar városban már részleges kijárási tilalom van

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: egy magyar városban már részleges kijárási tilalom van

A polgármester rendelte el, aki szerint a helyiek közül "még mindig jelentős számban vannak, akik a kialakult veszélyhelyzetről nem vesznek tudomást, kockáztatva ezzel maguk és mások megfertőződését".

Tóth József, Polgár város polgármestere vasárnap közleményt tett közzé a település Facebook-oldalán arról, hogy részleges kijárási tilalmat vezet be.

... érzékeljük azt is, hogy még mindig jelentős számban vannak, akik a kialakult veszélyhelyzetről nem vesznek tudomást, kockáztatva ezzel maguk és mások megfertőződését. Láttunk kevésbé szükségesnek vélt lakossági találkozásokat (kontaktokat) - munkavégzés alól felmentett munkavállalókat, szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat - a város közterületein és üzleteiben. Polgármesterként úgy vélem, hogy mindannyiunk érdekében újra nyomatékosítani kell és további intézkedésekkel még inkább erősíteni szükséges az otthonmaradás fontosságát, ezért Polgáron 2020. március 23.- 30. közötti időszakra részleges kijárási tilalmat rendelek el

- áll a bejegyzésben. A rendelkezés értelmében otthon kell maradnia

  • - az önkormányzat azon munkavállalóinak (közalkalmazott, köztisztviselő, közfoglalkoztatott és az egyéb munkaviszonyban lévő), akit az önkormányzat pótszabadság biztosításával mentesített a heti munkavégzés alól,
  • az önkormányzat szociális ellátásában részesülő (szociális gondozásban, házi segítségnyújtásban, szociális étkezésben), 70 év fölötti polgári lakosoknak,
  • az oktatás-nevelési intézményekben elrendelt szünet kapcsán otthon maradó óvodásoknak, valamint az otthoni tanulásra kötelezett általános iskolás és szakiskolás tanulóknak.

Kivétel a napi élelmiszerek és gyógyszerek vásárlása, az egészségügyi és járványmegelőzési feladatok teljesítése, valamint a napi munkába járás. Az "indokolatlannak tűnő közterületi jelenlétet" az önkormányzat közbiztonsági csoportja ellenőrzi. Ők figyelmeztetésben is részesíthetik az embereket, feljegyzéseket készíthetnek, illetve ha szükségét látják, jelezhetnek az oktatás-nevelési intézmény fenntartója, a szociális ellátást nyújtó intézmény vezetője és az érintett személy munkáltatói joggyakorlója felé.

Aki megszegi az otthonmaradási kötelezettséget, attól megvonhatják az önkormányzati pótszabadságot, felfüggeszthetik a szociális szolgáltatásokat és elutasíthatják a segélykérelmét, áll a posztban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kijárási tilalom

koronavírus

koronavírus-járvány

polgár