Újra itt a tél: az országban több helyen szakad a hó

HelloVidék   
  Megosztom
Újra itt a tél: az országban több helyen szakad a hó

Több helyen havazott, illetve havazik az országban, ezért a Magyar Közútkezelő is téli üzemmódra váltott. A társaság a szükséges megelőző sikosságmentesítési munkákról is gondoskodik, illetve a mérnökségek dolgozó 12 órás váltott műszakokban végzik el a feladataikat, a hóeltakarítási munkákat - írja az Index.

A portál szerint az ország több területén havazik vagy havazott éjjel. Reggelre számos időjárással foglalkozó oldalon gyűltek össze fotók és rövid videófelvételek a márciusi télről.

A Magyar Közútkezelő bejelentése szerint átállt téli üzemmódra az elkövetkezendő pár napra. Az előrejelzések szerint hétfőn napközben az ország déli részén többfelé várható havazás és északabbra pedig szorványósan kisebb havazás, illetve hószállingózás.

Az ország északi részein maximum lepelnyió hó réteg alakulhat ki a Mecsekben viszont a porhót viharos északkeleti szél kísérheti, ami hófúvást okozhat.

A fenti előrejelzések alapján újra téli üzemmódra állítja át 94 mérnökségét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A mérnökségek újra 24 órás szolgálatot látnak el, az ott dolgozók pedig 12 órás váltott műszakokban végzik el feladataikat. Továbbá a szükséges adaptereket és téli üzemben használható munkagépeket is újra bevetik a szakemberek. Közleményükben leírták, hogy a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet kapcsán arra is ügyelnek, hogy a különböző műszakokba beosztott dolgozók fizikai érintkezésének, találkozásának száma korlátozva legyen, a szüksége eszközök, helyiségek fertőtlenítéséről is folyamatosan gondoskodnak.

A társaság a szükséges megelőző, preventív síkosságmentesítési munkákról is gondoskodik, illetve az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának megfelelően, az egyes utak úthálózatban betöltött szerepe szerint a hóeltakarítási munkákról is ütemezetten gondoskodnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tél

tavasz

havazás

havas utak

közútkezelő