Nem állt meg az élet Debrecenben: újabb cukiság született az állatkertben + FOTÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Nem állt meg az élet Debrecenben: újabb cukiság született az állatkertben + FOTÓ

Bár látogatókat nem fogadnak a kialakult helyzetre való tekintette, de nem állt meg az élet a Debreceni Állatkertben. Az egyik szürkemarha tehetünk egészséges utódnak adótt életet.

Bár a kialakult helyzetre való tekintettel látogatókat nem fogadnak, a debreceni intézményben korántsem állt meg az élet, és ígéretükhöz híven rendszeresen be is számolnak a parkban történt fejleményekről. A legutóbbi esemény, hogy egyik szürkemarha tehenük egészséges utódnak adott életet mintegy kilenc és fél hónap vemhességet követően. Az életerős és kíváncsi bikaborjú már születésétől fogva jó étvágynak örvend.

Az intézmény bízik benne, hogy az új lakót még ebben a pirók állapotában is megcsodálhatják a vendégek, tehát nem kell sokat várni az újranyitásig.

fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

A Debreceni Állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és ma is jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szükemarha

debrecen

debreceni állatkert