Újabb összefogás: két győri mérnök ingyen készít védőfelszerelést a kórháznak

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb összefogás: két győri mérnök ingyen készít védőfelszerelést a kórháznak

A két győri mérnök elhatározta, hogy védőfelszereléssel segítik az orvosokat, ápolókat. A kezdeményezéshez többen csatlakoztak, így hétvégére kétszáz darab arcvédőt adhatnak át a Petz-kórháznak.

A portál információi szerint múlt pénteken létrejött egy nyílt csoport Facebookon azzal a céllal, hogy védőfelszereléssel segítse az orvosokat, ápolókat. A közösség főleg 3D-nyomtatással foglalkozó cégekből, magánemberekből állt, de mostanra orvosok is csatlakoztak. Zámbó Zoltán és Szalai Szabolcs elhatározták, hogy plexis arcvédőt készítenek a győri egészségügyi dolgozóknak. Egy kis ötletetelést és tapasztalatcserét követően el is jutottak a tervezésig és a gyakorlati megvalósításig, így a két mérnök saját költségre körülbelül kétszáz védőfelszerelést ad át a Petz-kórháznak még ezen a héten.

Zámbó Zoltán elmondta, hogy pénteken tette ki az üzenetet a Facebookra és számára is meglepő módon szombat délelőttre több ezren reagáltak és ajánlották segítségüket. Mostanra belelendültek a munkába és a sok segítő építőkocka is mind a helyére került.

A tervezésért és a gyártásért nem kérünk pénzt, szó nincs üzletszerzésről. Ingyen adjuk az arcvédőt a kórházakban hősiesen helytálló orvosoknak, ápolóknak

– mondta a portálnak.

Zoltán és Szabolcs eredetileg a 3D nyomtatás technikájában gondolkodott, de a hatalmas igény miatt áttervezték normál gyártásra az arcvédőket. A projektet ekkor két győri és egy budaörsi cég felajánlása lendítette át a holtponton, így az arcvédő plexi váza már jóval nagyobb kapacitású víz- és lézervágókon készült. A győri mérnökök 200 darab arcvédőt hétvégéig eljuttatnak a Petz-kórházba.

A későbbiekkel kapcsolatban elmondták, hogy minden tervüket nyilvánossá teszik a világhálón, hogy akinek van felszerelése és alapanyag csatlakozhasson. Ők pedig tárgyalnak győri cégekkel, hogy a védőfelszerelés gyártása folyamatos maradhasson.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

győr

mérnök

koronavírus

koronavírus-járvány