Koronavírus: megszavazta a parlament a felhatalmazási törvényt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: megszavazta a parlament a felhatalmazási törvényt

A lényege, hogy a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat. Rendeleti úton irányíthatják Magyarországot.

A március 30-i, hétfői plenáris ülésen 138 igen, 53 nem szavazattal, nulla tartózkodás mellett fogadták el a felhatalmazási törvényt, ami alapján

- írja az Index.

Az ellenzéki pártok több módosító javaslatot is benyújtottak, ezek mindegyikét a zárószavazás előtt leszavazta a Fidesz–KDNP-s többség.

A törvényt Varga Judit igazságügyi miniszter terjesztette elő, sürgősséggel szavazott róla az Országgyűlés. Elfogadásához kétharmados többség kellett.

Címkép: MTI, Máthé Zoltán

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

felhatalmazási törvény

parlament

szavazás

országgyűlés