Koronavírus: megszavazta a parlament a felhatalmazási törvényt

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: megszavazta a parlament a felhatalmazási törvényt

A lényege, hogy a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat. Rendeleti úton irányíthatják Magyarországot.

A március 30-i, hétfői plenáris ülésen 138 igen, 53 nem szavazattal, nulla tartózkodás mellett fogadták el a felhatalmazási törvényt, ami alapján

- írja az Index.

Az ellenzéki pártok több módosító javaslatot is benyújtottak, ezek mindegyikét a zárószavazás előtt leszavazta a Fidesz–KDNP-s többség.

A törvényt Varga Judit igazságügyi miniszter terjesztette elő, sürgősséggel szavazott róla az Országgyűlés. Elfogadásához kétharmados többség kellett.

Címkép: MTI, Máthé Zoltán

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

felhatalmazási törvény

parlament

szavazás

országgyűlés