Betörés és tombolás a debreceni templomban: a férfi imádkozott, majd rombolt

MTI   
  Megosztom
Betörés és tombolás a debreceni templomban: a férfi imádkozott, majd rombolt

Betört egy férfi a debreceni Református Nagytemplomba, majd imádkozni és olvasni kezdett a Bibliából. Amikor észlelte, hogy már nincs egyedül rongáni kezdte a műemlék épület berendezését. A tervek szerint virágvasárnapra befejezhetik a sérült ajtó és az úrasztal javítását.

Betört egy férfi hétfő este a debreceni Református Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr is azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a Bibliából olvas a 30 éves budapesti férfi, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését. A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították a férfit, akinek rongálás miatt kell felelnie tettéért.

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált. Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

nagytemplom

betörés

rongálás

templom