Betörés és tombolás a debreceni templomban: a férfi imádkozott, majd rombolt

MTI   
  Megosztom
Betörés és tombolás a debreceni templomban: a férfi imádkozott, majd rombolt

Betört egy férfi a debreceni Református Nagytemplomba, majd imádkozni és olvasni kezdett a Bibliából. Amikor észlelte, hogy már nincs egyedül rongáni kezdte a műemlék épület berendezését. A tervek szerint virágvasárnapra befejezhetik a sérült ajtó és az úrasztal javítását.

Betört egy férfi hétfő este a debreceni Református Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr is azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a Bibliából olvas a 30 éves budapesti férfi, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését. A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították a férfit, akinek rongálás miatt kell felelnie tettéért.

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált. Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

nagytemplom

betörés

rongálás

templom